Torta antica

de Adi75 in Torturi, 9 Mar 2014 | 849 vizualizari

 

Torta antica cu mici modificari , reteta originale nu are crema, doar putina frisca pentru ornat ( eu o prefer asa ... )

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 160 g faina
  • jumate de plic praf de copt
  • 9 linguri suc de compotul de ananas
  • un compot de ananas ( 580 g )
  • Crema
  • 2 galbenusuri
  • 250 g mascarpone
  • 3 linguri de zahar
  • Ornat
  • ciocolata , fructe ...
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Torta antica:

Blat:


Untul deja topit se pune împreuna cu zaharul si se amesteca putin , adaugam faina , ouale , praful de copt si sucul de ananas . Amestecam pana devine o compozitie omogena .


Tapetam o tava cu unt si faina , apoi asezam feliile de ananas peste care turnam compozitia obtinuta . Dam la cuptor deja prencalzit la 180 grade pentru 20-25 min . Intre timp pregatim crema .


Doua galbenusuri frecate bine cu 250 g mascarpone , albusurile se bat spuma cu 3 linguri de zahar , adaugam bezeaua obtinuta in crema mascarpone si mai mixam putin .


Cand blatul se raceste se taie pe orizontal , se insiropeaza cu suc din compot , se pune jumate din crema peste blat , deasupra vom pune jumatatea de blat cu feliile de ananas . ( cealalta jumatate din crema o lasam pentru ornat )

 

TIPS-URI

1

Am folosit o tava de 22 cm

2

Peste crema am mai pus ananas cubulete

Daca ti-a placut reteta noastra "Torta antica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

elucubratiiculinare 1

10.03.2014, 19:46

_Alina_ 1

11.03.2014, 09:44

Micutza Luana 1

22.04.2014, 10:46

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
Tort Johnny