Torta antica

de Adi75 in Torturi, 9 Mar 2014 | 2886 vizualizari

 

Torta antica cu mici modificari , reteta originale nu are crema, doar putina frisca pentru ornat ( eu o prefer asa ... )

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 160 g faina
  • jumate de plic praf de copt
  • 9 linguri suc de compotul de ananas
  • un compot de ananas ( 580 g )
  • Crema
  • 2 galbenusuri
  • 250 g mascarpone
  • 3 linguri de zahar
  • Ornat
  • ciocolata , fructe ...
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Torta antica:

Blat: 

Untul deja topit se pune împreuna cu zaharul si se amesteca putin , adaugam faina , ouale , praful de copt si sucul de ananas . Amestecam pana devine o compozitie omogena .

Tapetam o tava cu unt si faina , apoi asezam feliile de ananas peste care turnam compozitia obtinuta . Dam la cuptor deja prencalzit la 180 grade pentru 20-25 min . Intre timp pregatim crema .

Doua galbenusuri frecate bine cu 250 g mascarpone , albusurile se bat spuma cu 3 linguri de zahar , adaugam bezeaua obtinuta in crema mascarpone si mai mixam putin .

Cand blatul se raceste se taie pe orizontal , se insiropeaza cu suc din compot , se pune jumate din crema peste blat , deasupra vom pune jumatatea de blat cu feliile de ananas . ( cealalta jumatate din crema o lasam pentru ornat ) 

TIPS-URI

1

Am folosit o tava de 22 cm

2

Peste crema am mai pus ananas cubulete

Daca ti-a placut reteta noastra "Torta antica" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de prajitura cu pere

ieri la 18:46

Reteta de budinca de paste la cuptor

pe 25.09 la 17:37

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1465 puncte

Rocsi

1023 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

- Andreea -

524 puncte

mihaelar63

515 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort ,, Valurile Dunarii,,