Torta cu mere

de Bunica in Prajituri, 24 Ian 2010 | 9772 vizualizari

 

Este o prajitura pe care o stiu din copilarie.Era nelipsita de sarbatori , dar si in cursul anului. Se facea cu diverse umpluturi: mere, marmelada sau crema. Cand se facea cu crema , tuciul in care se facea crema era al nostru (eu si fratele meu), dupa ce se punea crema intre foi.

 

INGREDIENTE

  • Foile:
  • 11 linguri zahar
  • 11 linguri lapte
  • 11 linguri ulei
  • 3 galbenusuri
  • 1 lingurita de amoniac
  • zeama de lamaie
  • 500-700g. faina cat cuprinde pentru o coca potrivit de tare
  • Umplutura:
  • 1 1/2 kg. mare
  • zahar ( dupa gust)
  • zahar vanilat, scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Torta cu mere:

Foile:

Zaharul, laptele si uleiul se pun intr-o cratita pe foc si se fierb pana devin ca o pasta(sa se topeasca zaharul si sa se ingroase putin). Se iau de pe foc si se lasa sa se raceasca. Cand s-au racit se adauga galbenusurile,amoniacul stins cu zeama de lamaie si faina. Se framanta, se imparte aluatul obtinut in 3 parti. Se intind foile care se coc pe dosul tavii. Tava se tapeteaza cu hartie de copt. Foaia este coapta cand s-a rumenit pe margine.

Umplutura:

Se rad merele si se calesc, se adaug zaharulsi cand s-au racit zaharul vanilat si scortisoara. Se pun la scurs .

Cand foile sunt reci se pun merele intre ele( foaie, mere, foaie,mere, foaie). Deasupra se pudreaza sau se face o glazura de ciocolata (dupa preferinta)

Se taie a doua zi.

TIPS-URI

1

Sa nu se lase foaia sa se rumeneasca .

2

Daca vrei sa o mananci in aceeasi zi, pui merele caldute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Torta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (4)

Bunica 1

24.01.2010, 19:09

Ti-au aparut.Este o prajitura pe care a mancat-o si Matei. El este foarte selectiv la prajituri si mananca numai prajituri de casa .Bunica ii face toate poftele.

pisicutzaa 1

10.02.2010, 17:03

Ce pofta mi-ai facut!

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 09:00

fffff buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sunculita taraneasca cu legume, in punga, la cuptor

de vasimur 4

ieri la 16:43

Reteta de bors rosu simplu polonez - Barszcz czerwony czysty, reteta nr 49 din topul Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 15:08

Reteta de tocanita de cartofi cu ceapa verde si marar

de laura_n 7

ieri la 14:30

Reteta de prajitura Duo

pe 05.06 la 00:13

Reteta de tarta cu lamaie

pe 04.06 la 23:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

3304 puncte

oanapl

1009 puncte

trifadalia

420 puncte

mihaelar63

399 puncte

abstract01

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti vitrati