Torta cu mere

de Bunica in Prajituri, 24 Ian 2010 | 6792 vizualizari

 

Este o prajitura pe care o stiu din copilarie.Era nelipsita de sarbatori , dar si in cursul anului. Se facea cu diverse umpluturi: mere, marmelada sau crema. Cand se facea cu crema , tuciul in care se facea crema era al nostru (eu si fratele meu), dupa ce se punea crema intre foi.

 

INGREDIENTE

  • Foile:
  • 11 linguri zahar
  • 11 linguri lapte
  • 11 linguri ulei
  • 3 galbenusuri
  • 1 lingurita de amoniac
  • zeama de lamaie
  • 500-700g. faina cat cuprinde pentru o coca potrivit de tare
  • Umplutura:
  • 1 1/2 kg. mare
  • zahar ( dupa gust)
  • zahar vanilat, scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Torta cu mere:

Foile:

Zaharul, laptele si uleiul se pun intr-o cratita pe foc si se fierb pana devin ca o pasta(sa se topeasca zaharul si sa se ingroase putin). Se iau de pe foc si se lasa sa se raceasca. Cand s-au racit se adauga galbenusurile,amoniacul stins cu zeama de lamaie si faina. Se framanta, se imparte aluatul obtinut in 3 parti. Se intind foile care se coc pe dosul tavii. Tava se tapeteaza cu hartie de copt. Foaia este coapta cand s-a rumenit pe margine.

Umplutura:

Se rad merele si se calesc, se adaug zaharulsi cand s-au racit zaharul vanilat si scortisoara. Se pun la scurs .

Cand foile sunt reci se pun merele intre ele( foaie, mere, foaie,mere, foaie). Deasupra se pudreaza sau se face o glazura de ciocolata (dupa preferinta)

Se taie a doua zi.

 

TIPS-URI

1

Sa nu se lase foaia sa se rumeneasca .

2

Daca vrei sa o mananci in aceeasi zi, pui merele caldute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Torta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

Bunica

Bunica 1

24.01.2010, 19:09

Ti-au aparut.Este o prajitura pe care a mancat-o si Matei. El este foarte selectiv la prajituri si mananca numai prajituri de casa .Bunica ii face toate poftele.

pisicutzaa

pisicutzaa 1

10.02.2010, 17:03

Ce pofta mi-ai facut!

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 09:00

fffff buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro