Torta Della Nonna (Omas Torten)

de marieta in Prajituri, 4 Oct 2011 | 1745 vizualizari

 

m-am luat si eu dupa corina33 si Ruxy-Rux,la care le multumesc mult!!!!!!!!!!(numai ca am facut-o cu fructoza,dar a iesit foarte buna)

 

INGREDIENTE

  • 300g faina,
  • 1/2 praf de copt,
  • 120 g unt
  • 100g fructoza,
  • 2 oua,
  • un varf de cutit sare,
  • coaja de lamaie.
  • pentru crema:
  • 750 ml lapte
  • 5 oua,
  • 150 g fructoza,
  • 100 g faina,
  • 50 g unt,
  • esenta de vanilie,
  • coaja de lamaie,
  • putin zahar pudra.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Torta Della Nonna (Omas Torten):

Se face crema prima data pentru a avea timp sa se raceasca: se pune laptele la fiert. Ouale se bat bine cu fructoza, apoi se adauga faina. Se omogenizeaza si se pune cate putin lapte fierbinte amestecandu-se energic. Se pune toata compozitia la fiert la foc mic amestecandu-se intruna sa nu se prinda de fund. Cand da un clocot se toarna intr-un castron, se adauga untul, vanilia si coaja de lamaie. Se lasa sa se raceasca, amestecand din cand in cand sa nu faca coaja.


Se face aluatul din toate ingredientele. Se aduna ca o minge si se da la rece pana s-a racit crema. Se opreste un sfert din aluat, iar din restul se intinde o foaie rotunda care se pune intr-o forma de tarta unsa si tapetata cu faina. Se imbraca si marginile formei, apoi se pune crema toata si deasupra se taie forme din aluatul ramas. Se orneaza dupa plac.


Se da la cuptor cam 40 de minute la foc potrivit. Se pudreaza cu putin zahar pudra. Este delicioasa spun eu!!!!!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Torta Della Nonna (Omas Torten)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

marieta 1

04.10.2011, 21:55

da asa este!!!e delicioasa si satioasa!!!langa o cafea merge de minune!!!multumesc la toata lumea de aprecieri

MotanLaOale 1

05.10.2011, 10:56

buna buna

MIUTA 1

05.10.2011, 11:50

Imi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura frantuzeasca

de Rocsi 9

la 11:06

Mini penne cu salsa de busuioc si fulgi de migdale

ieri la 23:27

Desert prajitura cu dovleac si ciocolata neagra

de oanapl 5

ieri la 23:06

Somon pe pat de legume la cuptor

de oanapl 5

ieri la 22:59

Paste carbonara cu sos de smantana

de oanapl 5

ieri la 22:48

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu caise