Torta Della Nonna (Omas Torten)

de marieta in Prajituri, 4 Oct 2011 | 1974 vizualizari

 

m-am luat si eu dupa corina33 si Ruxy-Rux,la care le multumesc mult!!!!!!!!!!(numai ca am facut-o cu fructoza,dar a iesit foarte buna)

 

INGREDIENTE

  • 300g faina,
  • 1/2 praf de copt,
  • 120 g unt
  • 100g fructoza,
  • 2 oua,
  • un varf de cutit sare,
  • coaja de lamaie.
  • pentru crema:
  • 750 ml lapte
  • 5 oua,
  • 150 g fructoza,
  • 100 g faina,
  • 50 g unt,
  • esenta de vanilie,
  • coaja de lamaie,
  • putin zahar pudra.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Torta Della Nonna (Omas Torten):

Se face crema prima data pentru a avea timp sa se raceasca: se pune laptele la fiert. Ouale se bat bine cu fructoza, apoi se adauga faina. Se omogenizeaza si se pune cate putin lapte fierbinte amestecandu-se energic. Se pune toata compozitia la fiert la foc mic amestecandu-se intruna sa nu se prinda de fund. Cand da un clocot se toarna intr-un castron, se adauga untul, vanilia si coaja de lamaie. Se lasa sa se raceasca, amestecand din cand in cand sa nu faca coaja.


Se face aluatul din toate ingredientele. Se aduna ca o minge si se da la rece pana s-a racit crema. Se opreste un sfert din aluat, iar din restul se intinde o foaie rotunda care se pune intr-o forma de tarta unsa si tapetata cu faina. Se imbraca si marginile formei, apoi se pune crema toata si deasupra se taie forme din aluatul ramas. Se orneaza dupa plac.


Se da la cuptor cam 40 de minute la foc potrivit. Se pudreaza cu putin zahar pudra. Este delicioasa spun eu!!!!!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Torta Della Nonna (Omas Torten)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

marieta 1

04.10.2011, 21:55

da asa este!!!e delicioasa si satioasa!!!langa o cafea merge de minune!!!multumesc la toata lumea de aprecieri

MotanLaOale 1

05.10.2011, 10:56

buna buna

MIUTA 1

05.10.2011, 11:50

Imi place

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cornulețe fragede, cu rahat

de RODIMUR 5

ieri la 22:30

Prajitură de toamnă

ieri la 20:33

Paste gratinate cu pui, dovlecei și bacon

ieri la 19:30

 Fasole cu cârnați afumați de porc

de RODIMUR 5

ieri la 15:38

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu portocale si crema de lamaie