Tortellini cu sunca si hribi de padure

de mihaelar63 in Tortellini, 3 Oct 2015 | 1030 vizualizari

 

Imi place textura la tortellini pe care-i cumpar. Pe umplutura nu prea pun mare baza, pentru gustul nostru de ardeleni trebuie si ceva carnita. In bucataria mea au poposit o minunatie de hribi de padure si m-am gandit ca fac casa buna cu pastele. Bineinteles prepararea ia putin timp, in 30 minute masa delicioasa si consistenta este pregatita. Ramane daca doriti sa adugati langa un pahar cu vin alb demi-sec. Daca am folosit tortellini italieni, sunca de Praga, hribi si legume ardelenesti ce fel de fusion este acesta ?:)))

 

INGREDIENTE

  • 500 gr tortellini
  • 500 gr hribi de padure
  • 500 gr sunca de Praga - de calitate
  • 200 gr smanatana
  • 100 ml ulei masline
  • 4 catei usturoi
  • 2 cepe verzi
  • 1 ceapa mica alba
  • 1 ardei iute rosu
  • sare
  • nucsoara
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortellini cu sunca si hribi de padure:


  1. Fierbeti tortellini in multa apa cu sare respectand timpul de fierbere indicat pe ambalaj. Scurgeti pastele.

  2. Curatati si spalati legumele. Curatati si limpeziti hribele, se usuca cu servet de hartie.

  3. Tocati cepele si usturoiul care le caliti usor in ulei pana se inmoaie .

  4. Puneti la prajit si sunca taiata cuburi .

  5. Adugati ciupercile, ardeiul iute feliat. Sarati.

  6. Amestecati si dupa 5 minute se pune si smantana.

  7. Lasati la foc mic inca 5-10 minute avand grija sa nu scada sosul prea mult. Daca este nevoie adugati 50 ml apa.

  8. La sfarsit gustati condimentati cu putin praf de nucsoara si asezonati cu patrunjel verde

  9. Servit tortelini impreuna cu delicioasele ciuperci de padure, sunca si smanatana.


 

TIPS-URI

1

Pastele se pun la fiert in multa apa cu sare in momentul in care apa incepe sa clocoteasca .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortellini cu sunca si hribi de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

mihaelar63 1

04.10.2015, 00:23

Camelia , nu vei regreta

delia64 1

04.10.2015, 20:11

Bunatate !!!Ce norocoasa esti ca au venit hribii in bucataria ta !!!

mirela0911 1

05.10.2015, 14:53

Iar ai facut ceva tare bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!