Tortilla de pui cu sos picant

de dariadeea in Aperitive / Garnituri, 25 Iun 2013 | 3328 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru lipii:
  • 180 ml lapte
  • 10 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 350 g faina
  • 50 ml ulei
  • un varf de cutit de sare
  • pentru umplutura:
  • 1 compot ananas bucati
  • 1 salata verde
  • 400 g piept pui
  • boia iute
  • sare ,piper
  • pentru sos:
  • 1 ceapa rosie potrivita
  • 4 linguri zahar
  • 6 linguri otet balsamic
  • 100 ml apa
  • 1 ardei iute mic
  • 1 lingurita amidon
  • 1 lingura ulei
  • 3 linguri suc de rosii
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortilla de pui cu sos picant:

Pentru lipii se incalzeste usor laptele,se amesteca cu drojdia,zaharul si 5 linguri faina.Se lasa maiaua la dospit 10 min.Restul de faina se cerne,se face o groapa in mijloc si se toarna maiaua.Se amesteca coca cu mana apoi se adauga sarea si uleiul.Se framanta pana se dezlipeste de pe maini.Se lasa la crescut 10 min.

Apoi se imparte in patru ,se intind lipiile cu sucitorul pe o suprafata presarata cu faina,si se coc intr-o tifaie de teflon bine incinsa.Nu prea mult ca sa nu se rumeneasca.Se lasa la racit intr-un prosop.

Pentru umplutura se spala salata verde si se lasa la scurs,pieptul de pui se spala si se usuca pe servetele de bucatarie.Se presara pieptup cu boia,sare si piper,se taie fasii si se prajeste cu putin ulei.

Pentru sos se taia ceapa rondele,se caleste in ulei.Se amesteca apa cu zaharul si otetul si se toarna pestebceapa,se mai lasa 1 min apoi se adauga sucul de rosii si ardeiul iute taiat marunt.Se mai lasa 4 minute dupa care se adauga amidonul amestecat cu putina apa rece si se  mai lasa sa fiarba 4-5 min apoi se ia de pe foc.

Se unge o lipie cu 2 lingurite de sos,se aseaza salata verde peste,5-6 fasii de piept de pui,ananas cateva cuburi apoi se ruleaza tortila.La fel se fac si restul de foi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortilla de pui cu sos picant" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

MotanLaOale 1

25.06.2013, 15:24

iry-gabriela 1

25.06.2013, 21:01

Rocsi 1

25.06.2013, 22:43

Scot ananasul, ceapa si pap si eu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Racituri