Tortilla de pui cu sos picant

de dariadeea in Aperitive / Garnituri, 25 Iun 2013 | 1396 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru lipii:
  • 180 ml lapte
  • 10 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 350 g faina
  • 50 ml ulei
  • un varf de cutit de sare
  • pentru umplutura:
  • 1 compot ananas bucati
  • 1 salata verde
  • 400 g piept pui
  • boia iute
  • sare ,piper
  • pentru sos:
  • 1 ceapa rosie potrivita
  • 4 linguri zahar
  • 6 linguri otet balsamic
  • 100 ml apa
  • 1 ardei iute mic
  • 1 lingurita amidon
  • 1 lingura ulei
  • 3 linguri suc de rosii
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortilla de pui cu sos picant:

Pentru lipii se incalzeste usor laptele,se amesteca cu drojdia,zaharul si 5 linguri faina.Se lasa maiaua la dospit 10 min.Restul de faina se cerne,se face o groapa in mijloc si se toarna maiaua.Se amesteca coca cu mana apoi se adauga sarea si uleiul.Se framanta pana se dezlipeste de pe maini.Se lasa la crescut 10 min.


Apoi se imparte in patru ,se intind lipiile cu sucitorul pe o suprafata presarata cu faina,si se coc intr-o tifaie de teflon bine incinsa.Nu prea mult ca sa nu se rumeneasca.Se lasa la racit intr-un prosop.


Pentru umplutura se spala salata verde si se lasa la scurs,pieptul de pui se spala si se usuca pe servetele de bucatarie.Se presara pieptup cu boia,sare si piper,se taie fasii si se prajeste cu putin ulei.


Pentru sos se taia ceapa rondele,se caleste in ulei.Se amesteca apa cu zaharul si otetul si se toarna pestebceapa,se mai lasa 1 min apoi se adauga sucul de rosii si ardeiul iute taiat marunt.Se mai lasa 4 minute dupa care se adauga amidonul amestecat cu putina apa rece si se mai lasa sa fiarba 4-5 min apoi se ia de pe foc.


Se unge o lipie cu 2 lingurite de sos,se aseaza salata verde peste,5-6 fasii de piept de pui,ananas cateva cuburi apoi se ruleaza tortila.La fel se fac si restul de foi.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tortilla de pui cu sos picant" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

MotanLaOale 1

25.06.2013, 15:24

iri_iri 1

25.06.2013, 21:01

Rocsi 1

25.06.2013, 22:43

Scot ananasul, ceapa si pap si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Cartofi noi la cuptor