Am primit ieri comanda din camara si am zis sa inaugurez inelul de inox :) Au iesit niste tortulete cremoase si delicioase :)
Am macinat biscuitii foarte fin.
Am adaugat zaharul,cacaua,untul topit si laptele si am amestecat bine pana am obtinut o compozitie omogena si usor de intins.
Am impartit compozitia in 4 parti egale.
Pe o farfurioara am pus inelul de inox apoi am tasat bine compozitia .
La fel am procedat si cu celalalte tortulete.
Pentru crema am amestecat branzica de vaci cu zaharul si zaharul vanilat pana s-a topit zaharul.
Am hidratat gelatina in apa rece apoi am topit-o usor.(atentie sa nu fiarba)
Am adaugat gelatina peste branzica si am amestecat bine.
Am mixat frisca apoi am adaugat branzica si am omogenizat.(va iesi o crema pufoasa si delicioasa)
Din nou cu ajutorul inelului am crema pe fiecare baza de biscuiti.
Am dat tortuletele la rece pentru minim 3 ore.
Am topit ciocolata cu frisca lichida apoi am glazurat fiecare tortulet.
Am dat din nou la rece pana s-a intarit glazura.
1
Ingredientele sunt pentru 4 tortulete a cate 9 cm diametru.
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro