Tortulete motate de coacaze rosii

de Maria68 in Torturi, 1 Iul 2012 | 2162 vizualizari

 

Fiind vremea caniculara afara ,eu cel putin sunt tot timpul in cautare de retete super delicioase, dar.... racoroase!
Rasfoind intr-o zi o revista mai veche, mi-a placut tare mult o reteta care m-a atras si cucerit:X! Sincer, este un adevarat deliciu pe care vi-l recomand cu caldura!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 2 lingurite zahar vanilat
  • 1 varf de cutit coaja de lamaie rasa
  • 100 g faina
  • 2 linguri amidon
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru crema si decor
  • 400 g coacaze rosii
  • 2 linguri zahar pudra
  • 200 g mascarpone
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 200 ml frisca
  • 1 plic intaritor de frisca
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortulete motate de coacaze rosii:

Se incinge cuptorul la 200 grade. Se separa ouale; galbenusurile sa bat cu zaharul tos, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Separat batem albusurile si le asezam deasupra compozitiei de galbenusuri. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si cele 2 linguri de amidon. Se inglobeaza totul cu atentie(eu am folosit o lingura de lemn). Asezam compozitia intr-o forma de tort(26 cm) tapetata cu hartie de copt, se niveleaza si se coace la cuptor cca. 25 min( sau pana trece testul scobitorii), pana se rumeneste.


Se scoate din cuptor cand este gata si lasam sa se raceasca.


Pentru crema: Coacazele se spala, se lasa sa se scurga si se desprind de pe codite folosind o furculita. Se paseaza un sfert din cantitatea si se paseaza prin sita. Se inglobeaza in pireul rezultat o lingura de zahar pudra.


Separat, se amesteca mascarpone cu zahar si suc de lamaie. Se bate frisca impreuna cu praful intaritor si se inglobeaza in crema mascarpone.

Din blatul mare de pandispan se decupeaza 6 blaturi mici si deasupra se asseaza crema, in forma de cupola.


Se toarna deasupra pireul de coacaze si se presara restul de coacaze( care la mine, nu au mai ramas atatea din cauza juniorilor!), si se preseaza putin.


Tortuletele se dau la frigider. Inainte de servire se pudreaza cu zahar.


Sursa: Secretele bucatariei


 

TIPS-URI

1

Restul de pandispan. se pune deoparte, se zdrobeste si se foloseste pentru prepararea altor deserturi (pentru cupe cu zmeura, cu afine.......)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortulete motate de coacaze rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

iri_iri 1

06.07.2012, 21:02

o portie va rog si eu

Maria68 1

06.07.2012, 21:11

Multumesc mult

RuxyRux 1

06.07.2012, 22:12

La muuuulti ani fericiti draga Maria! Si tot ce e mai bun si mai frumos pe lume sa-ti bucure inima si viata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!