Tortuletul robotelului din Star Wars a la Mirela

de Bucataras in Torturi, 29 Apr 2009 | 4593 vizualizari

 

“Numele meu este Mirela.As vrea sa particip si eu la concurs cu urmatorul tortulet :)…este o combinatie, inventata de mine, asa ca numele il las exact cum i-am zis pe blog-ul meu, adica ”, a scris in email Mirela. Acum, Bucatarasii ce sa zica? Bun venit extraterestrule! :)). Am mai avut pina acum retete de tort Castel, Formula 1, Poseta si pantofior, Trenulet, Masinuta, dar Tort Extraterestru n-am mai avut :)))

 

INGREDIENTE

  • BLATUL
  • - 5 oua
  • - 5 linguri de zahar
  • - 5 linguri de faina
  • CREMA 1:
  • - 1 plic de Ole de vanilie
  • - 200 ml lapte
  • - 240 ml frisca lichida
  • CREMA 2:
  • - ciocolata 200g
  • 200ml frisca lichida
  • SIROP:
  • - 300 ml apa
  • - 150 g zahar
  • - 2 lamai zeama si coaja
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortuletul robotelului din Star Wars a la Mirela:

Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul, se mixeaza pana se topeste. Se adauga incet si pe rand galbenusurile si apoi faina. Se pune intr-o tava dreptunghiulara cu hartie de copt si se da la cuptor la 350 F sau 175 C cca 30 minute.

Crema 1: mixam ingredientele si la Crema 2 la fel, obtinem o crema de vanilie si una de ciocolata ganache.

Apoi facem siropul: punem apa intr-o oala pe foc si adaugam zaharul, lasam sa se topeasca apoi adaugam zeama si coaja de lamaie, lasam 4-5 minute sa fiarba si luam de pe foc pentru a se raci.


Scoatem blatul si dupa ce s-a racit il taiem in trei. Punem prima parte, o insiropam, punem Crema 1 si presaram peste fructe taiate marunt. Eu am avut capsuni, kiwi si ananas (de la conserva), apoi punem a doua parte din blat, insiropam si punem Crema 2, peste ultimul rand de blat, insiropam si apoi ornam fiecare dupa gust. Eu am taiat forma de robotel si am ornat cu crema de zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tortuletul robotelului din Star Wars a la Mirela" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

mamaieelena 1

04.01.2012, 16:05

AnyCostescu 1

07.02.2013, 14:53

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Ina

Ina 7

7730 puncte

Panacris

6719 puncte

lucy2002

5001 puncte

Rocsi

4939 puncte

gaby_duceag

3129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cum se curata legumele coapte
  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de vanilie si alune