Tortuletul robotelului din Star Wars a la Mirela

de Bucataras in Torturi, 29 Apr 2009 | 3303 vizualizari

 

“Numele meu este Mirela.As vrea sa particip si eu la concurs cu urmatorul tortulet :)…este o combinatie, inventata de mine, asa ca numele il las exact cum i-am zis pe blog-ul meu, adica ”, a scris in email Mirela. Acum, Bucatarasii ce sa zica? Bun venit extraterestrule! :)). Am mai avut pina acum retete de tort Castel, Formula 1, Poseta si pantofior, Trenulet, Masinuta, dar Tort Extraterestru n-am mai avut :)))

 

INGREDIENTE

  • BLATUL
  • - 5 oua
  • - 5 linguri de zahar
  • - 5 linguri de faina
  • CREMA 1:
  • - 1 plic de Ole de vanilie
  • - 200 ml lapte
  • - 240 ml frisca lichida
  • CREMA 2:
  • - ciocolata 200g
  • 200ml frisca lichida
  • SIROP:
  • - 300 ml apa
  • - 150 g zahar
  • - 2 lamai zeama si coaja
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortuletul robotelului din Star Wars a la Mirela:

Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul, se mixeaza pana se topeste. Se adauga incet si pe rand galbenusurile si apoi faina. Se pune intr-o tava dreptunghiulara cu hartie de copt si se da la cuptor la 350 F sau 175 C cca 30 minute.

Crema 1: mixam ingredientele si la Crema 2 la fel, obtinem o crema de vanilie si una de ciocolata ganache.

Apoi facem siropul: punem apa intr-o oala pe foc si adaugam zaharul, lasam sa se topeasca apoi adaugam zeama si coaja de lamaie, lasam 4-5 minute sa fiarba si luam de pe foc pentru a se raci.


Scoatem blatul si dupa ce s-a racit il taiem in trei. Punem prima parte, o insiropam, punem Crema 1 si presaram peste fructe taiate marunt. Eu am avut capsuni, kiwi si ananas (de la conserva), apoi punem a doua parte din blat, insiropam si punem Crema 2, peste ultimul rand de blat, insiropam si apoi ornam fiecare dupa gust. Eu am taiat forma de robotel si am ornat cu crema de zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tortuletul robotelului din Star Wars a la Mirela" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 10 %
389.99 lei
349.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

mamaieelena 1

04.01.2012, 16:05

AnyCostescu 1

07.02.2013, 14:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Camelya

10330 puncte

oanapl

8720 puncte

RODIMUR

7960 puncte

Rocsi

7390 puncte

mirela0911

6580 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec marmorat
  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata