Trandafiri din foietaj si mere

de iuliana_florentina in Dulciuri, 28 Sep 2015 | 5827 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de aluat foietaj (275 g)
  • 2 mere
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 1 lingura de zahar tos
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trandafiri din foietaj si mere:

Spalam merele ,le taiem pe jumatate, le scoatem cotoarele si le taiem apoi in feliute fine.

Le punem intr-un vas cu lingura de zahar si zeama de lamaie, le acoperim cu apa cat sa le acopere si le punem la fiert. Dupa ce a dat in clocot, mai lasati-le doar un minut-doua, cat sa se inmoaie si sa fie maleabile. Scoateti-le pe un prosop absorbant si lasati-le sase raceasca.

Sau, o varianta rapida ar fi sa le puneti intr-un bol ceramic cu apa, zaharul si zeama de lamaie si sa le bagati la microunde 3 minute la putere maxima.

Aluatul foietaj l-am intins cu un sucitor astfel incat sa obtin un dreptunghi de 25x 42 cm. L-am taiat in fasiute de 3,5 cm latime si am obtinut 12 bucati.

Pe fiecare fasiuta de foietaj am pus feliute de mere suprapuse si am rulat delicat. Daca doriti puteti presara scortisoara sau nuca macinata foarte fin.

Am obtinut 12 trandafirasi.

I-am asezat intr-o tava pentru muffins in care am pus hartiute de copt dar se pot aseza si intr-o tava normala.

I-am copt 20 de minute la 180 °C iar dupa ce s-au mai racit un pic i-am decorat cu zahar pudra. Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafiri din foietaj si mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura de post cu mere