Trandafiri din foietaj si mere

de iuliana_florentina in Dulciuri, 28 Sep 2015 | 1980 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de aluat foietaj (275 g)
  • 2 mere
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 1 lingura de zahar tos
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trandafiri din foietaj si mere:

Spalam merele ,le taiem pe jumatate, le scoatem cotoarele si le taiem apoi in feliute fine.


Le punem intr-un vas cu lingura de zahar si zeama de lamaie, le acoperim cu apa cat sa le acopere si le punem la fiert. Dupa ce a dat in clocot, mai lasati-le doar un minut-doua, cat sa se inmoaie si sa fie maleabile. Scoateti-le pe un prosop absorbant si lasati-le sase raceasca.


Sau, o varianta rapida ar fi sa le puneti intr-un bol ceramic cu apa, zaharul si zeama de lamaie si sa le bagati la microunde 3 minute la putere maxima.


Aluatul foietaj l-am intins cu un sucitor astfel incat sa obtin un dreptunghi de 25x 42 cm. L-am taiat in fasiute de 3,5 cm latime si am obtinut 12 bucati.


Pe fiecare fasiuta de foietaj am pus feliute de mere suprapuse si am rulat delicat. Daca doriti puteti presara scortisoara sau nuca macinata foarte fin.


Am obtinut 12 trandafirasi.


I-am asezat intr-o tava pentru muffins in care am pus hartiute de copt dar se pot aseza si intr-o tava normala.


I-am copt 20 de minute la 180 °C iar dupa ce s-au mai racit un pic i-am decorat cu zahar pudra. Pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafiri din foietaj si mere" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Bya Ralu 1

30.09.2015, 18:52

iuliana_florentina 1

01.10.2015, 14:36

Va multumesc !

mirela0911 1

19.01.2016, 10:04

Ce frumosi sunt!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Tarta Alpina cu mere