Trandafiri din pasta de lapte praf

de -Miti- in Torturi, 12 Ian 2011 | 6786 vizualizari

 

Sa nu credeti ca nu ma pricep chiar deloc la deserturi si torturi. Fac la zile importante...Aviz amatorilor:trandafirii sunt expirati,i-am facut acum un an. N-am vrut sa va imbolnavesc. Fac deja un tort pentru maine,dar fara trandafiri.
Nu pot sa va dau cantitatile exacte,depinde cat vreti sa faceti,ce fel de lapte praf folositi.Pasta sa fie ca o plastelina.

 

INGREDIENTE

  • lapte praf
  • apa
  • zahar
  • coloranti
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trandafiri din pasta de lapte praf:

Din apa si zahar se face un sirop ca mierea.Apa sa acopere zaharul si se tine pe foc pana se topeste acesta din urma. Inca nu am incercat,dar probabil se poate folosi si miere,daca aveti atata la dispozitie. Probabil e mai bine sa se inceapa cu o cantitate mica pentru a incerca.

Dupa ce se raceste siropul se adauga laptele praf,cernut,putin cate putin. Putin sirop si cate putin lapte praf  pana se obtine o pasta de consistenta si elasticitatea plastelinei. Se framanta pana nu se mai lipeste.Daca e prea tare se mai adauga sirop.Daca e prea moale se adauga lapte praf. Acum se pot adauga colorantii. Daca faceti mai mult,despartiti "plastelina" si colorati  fiecare bucatica in parte.

De aici,chiar e joaca cu plastelina. Se face un con mic si se pune pe varful la o scobitoare.Acesta va fi bulbul. Se iau bucatele mici si se fac bilute care vor fi turtite in petale.Se pot face ori intre doua folii de plastic ori cu varful linguritei.Se lasa putin sa se usuce. Se ataseaza petala pe bulb si se ciupeste putin "varful" pentru un efect mai spectaculos. In partea opusa se lipeste cealalta petala. In partea unde se unesc cele doua petale,se ataseaza a treia.Si tot asa pana se lipesc toate petalele. Din acelasi aluat se pot face si frunze. Tortul meu nu a fost prea reusit,deja se vedea ca se crapa crema,dar mi-a placut sa fac trandafirii!

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafiri din pasta de lapte praf" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

Simymy 1

12.03.2011, 12:14

cat se pune din fiecare?????

deyutzky 1

12.03.2011, 12:18

frumosi

-Miti- 1

12.03.2011, 15:54

simmy,e greu de scris cantitatile exacte,inca n-am gasit pe nimeni care sa reuseasca...e mai greu de nimerit consinstenta siropului,daca folosesti miere ai scapat...si sa fie ca plastelina.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec After Eight
  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!