Trandafiri sarati

de GretaRachita in Pizza, 12 Ian 2014 | 2810 vizualizari

 

Rose rosse per te ho compratto stassera (cantec italian a lui Massimo Ranieri- trandafiri rosii pentru tine am cumparat in seara aceasta) ....de fapt nu le-am cumparat, le-am facut chiar eu, cu mainile mele. Dar cum le-am facut? Haideti sa va dau reteta trandafirilor sarati:

 

INGREDIENTE

  • 400 g de faina 00
  •  1/2 cub de drojdie
  •  200 ml de apa calduta
  •  sare
  •  30 grame de ulei extravirgin de masline
  •  cascaval
  • 1 vanata
  •  salam picant
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trandafiri sarati:

Am dizolvat drojdia in apa. Pe o placa de lemn, am format un mic vulcan din faina, in mijloc am pus o parte din apa si am inceput sa amestec. Am adaugat uleiul, o ligurita de sare si restul apei. Am framantat pentru circa 10 minute. Am format o mingiuta pe care am acoperit-o cu un  prosop de bucatarie si am lasat-o sa dospeasca pentru circa doua ore. Intre timp am taiat vanata pe lung in felii subtiri pe care le-am copt pe gratar (se pot face si in cuptor la 200 grade pt circa 15 minute, cu putina sare deasupra, un fir de ulei si eventual putin origano). Am taiat cascavalul in felii subtiri late de circa 1.5-2 cm.
Am intins bine aluatul, l-am uns cu putin ulei si am taiat fasii cu o lungime de circa 20-25 cm si cu o latime de circa 3 cm. Pe o parte dintre fasiile de aluat am pus felii de vinete, taiate pe lung la jumatate si deasupra felii de cascaval. Am rulat fasia de aluat tinand stransa  partea de la baza a trandafirului (pe care nu o umplem). Celelalte fasii de aluat le-am umplut cu salam picant si cascaval. In partea superioara a trandafiriolr am facut mici taieturi ajutandu-ma cu o foarfeca, pentru a se deschide mai tare trandafirii si pentru a parea mai reali. Am pus trandafirii in tava, acoperita cu hartie pentru copt, lasand putin spatiu intre ei. I-am last sa mai dospeasca in tava pentru alte circa 30 de minute apoi le-am dat la cuptor pentru 30 de minute, la 200 de grade C.
Un mare succes trandafirii mei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafiri sarati" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (2)

nadea68 1

12.01.2014, 18:25

ce frumosi sunt

GretaRachita 1

12.01.2014, 18:37

Buna Nadea. Sunt si foarte buni

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv pe blat din felii de paine neagra