Pizza pofticiosilor

de Anamaria7 in Pizza, 16 Aug 2011 | 1878 vizualizari

 

De ce am numit-o pizza pofticiosilor? Pentru ca e cea pe care o faci ca sa satisfaci pe toata lumea, are si ciuperci si carne si branza. are di tatiiii ;)) Mi-am cumparat Adevarul cu Retete de Pizza si Focaccia si o adooor! E pliiiiina de retete faine :D De acolo am luat reteta pentru aluat.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 400 gr faina
  • 200 ml apa calduta
  • 1 lg zahar
  • 1/2 lgt sare
  • 25 gr drojdie
  • 3 lg ulei de masline
  • 2-3 lg oregano
  • Umplutura:
  • salam feliat subtire
  • ciuperci proaspete feliate
  • zacusca/sos de rosii
  • 300 gr mozzarella
  • oregano
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza pofticiosilor:

Cum se prepara Pizza pofticiosilor


Maia:


Intr-o cana frecam bine drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, apoi adaugam putina apa si 2 lg faina (sa ajunga de consistenta putin mai groasa ca a unui aluat de clatite) si lasam la crescut.


Aluat:


Rasturnam maiaua intr-un vas mare, turnam restul de apa si uleiul de masline, apoi faina si sarea. Framantam pana obtinem un aluat nelipicios si adaugam si oregano. Presaram putina faina deasupra, apoi acoperim cu un prosop si lasam la crescut la caldura.


Cand aluatul a crescut il intindem cu degetele in tava unsa cu ulei, acoperim cu un strat de zacusca/sos de rosii, apoi feliile de ciuperci, salam si mozzarella, mai presaram oregano si dam la cuptorul incins la 200C pana ce mozzarella devine usor rumena.

 

TIPS-URI

1

Desi pizza nu se serveste cu ketchup in Italia, noua ne place mai mult asa :P

2

Daca intindem aluatul cu facaletul se indeasa si nu e la fel de pufos.

3

Acest aluat e pufos, nu e crocant.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza pofticiosilor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

adry88 1

18.08.2011, 11:19

tare buna chiar k mie pofta la cum arata

RuxyRux 1

18.08.2011, 22:55

Pizza pofticiosilor superba fata frumoasa nu te supi daca mie mi-o faci Margherita

Anamaria7 1

19.08.2011, 14:36

o faaac, Ruxi draga! pt tine orice si eu o prefer fara carrrrne

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu rucola si prosciutto crudo