Tres leches

de Bianca20 in Prajituri, 23 Iun 2015 | 1002 vizualizari

 

Am vazut aceasta reteta pe pagina Jamilei si mi s-a parut foarte interesanta. Siropul din lapte face o prajitura deosebita, cremoasa si dulce.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 230 g faina;
  • 150 g zahar;
  • 5 oua;
  • 100 g unt;
  • o lgt. esenta de vanilie;
  • 10 g praf de copt;
  • un praf de sare;

Sirop:

  • 400 g lapte condensat;
  • 250 ml lapte;
  • 130 g lapte praf;
  • 350 ml apa calda;
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tres leches:

Untul se mixeaza cu zaharul pana ce se omogenizeaza. Se adauga ouale, toate deodata. Se mixeaza si se adauga esenta, praful de sare si faina amestecata cu praful de copt.


Compozitia rezultata se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 30-40 de minute sau pana ce trece testul scobitorii. Blatul se lasa la racit si se prepara siropul.


Apa calda se pune intr-un blender cu laptele praf si se mixeaza pana ce se omogenizeaza. Laptele obtinut se amesteca cu laptele si laptele condensat. Odata ce blatul s-a racit, se inteapa cu o furculita pe toata suprafata acestuia. Se toarna o parte din sirop si se lasa pana ce se absoarbe in intregime si se continua astfel pana ce se termina siropul.


Se portioneaza si se serveste cu frisca sau alte toppinguri. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tres leches" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (11)

cristeena20 1

30.06.2015, 11:19

o pun la favorite!!!arata tare ispititoare!!

Bya Ralu 1

28.07.2015, 15:12

super

noiinbucatarie 1

20.03.2017, 14:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03

RETETA RECOMANDATA
Omiduta