Tulumba tatlisi

de ionela2682 in Dulciuri, 21 Mar 2012 | 8718 vizualizari

 

Un desert tatarasc din cate stiu eu cu un gust divin...

 

INGREDIENTE

  • 1 2/3 cana (400ml) apa
  • 45 g unt
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 1/2 cana faina
  • 3 oua
  • SIROP
  • 3 cani zahar
  • 2 cani apa
  • zeama de la 1/2 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tulumba tatlisi:

Se incepe cu prepararea siropului prin fierberea apei si zaharului pana capata consistenta si aspectul mierii de albine


-pe la 1/2 fierberii se adauga zeama de lamaie


-se lasa la racit


Aluatul:


-se incalzeste apa ,untul,sarea intr-o oala pe foc,cand incepe sa fiarba se da focul mai mic ,se adauga faina toata odata,se amesteca energic pana devine o compozitie omogena


-se ia de pe foc si se lasa la racorit


-dupa ce s-a racit se adauga ouale rand pe rand mixand bine dupa fiecare


-cu ajutorul unui pos formam bastonase de 5 pana la 10 cm si se prajesc in baie de ulei


-se scot pe un servet pentru a absorbi o parte din ulei dupa care se scufunda in siropul rece


-se tin in sirop aproximativ 15-20 min


-se servesc reci.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tulumba tatlisi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

mamaieelena 1

22.03.2012, 10:40

MIUTA 1

22.03.2012, 12:35

Cred ca sunt buni

nilgun 1

01.07.2013, 10:47

voi face si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tulumbe