Turnulețe din legume și brânză de burduf

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 10 Apr 2014 | 1783 vizualizari

 

Am savurat din prima Mille feullie al Sylviei;) A urmat Lia_1, cu altă tentație, dar când a apărut și Simona cu varianta ei, chiar m-am pus pe treabă ;) Eu l-am vrut ca fel principal nu ca și garnitură;) Savuros, iar cu legumele te poți juca în orice variantă. Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • vânătă mov, bombată 1 bucată,
  • cartof 1 bucată mare,
  • ardei kapia 1 bucată,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • sare aromată a la Panacris,
  • brânză de burduf,
  • ulei de nucă.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turnulețe din legume și brânză de burduf:

Vânata se spală, se taie rondele, se sărează cu sare aromată, se lasă cca. 10 minute, apoi se spală, și se pune la gătit pe grilul încins, uns cu puțin ulei de nucă. După ce s-a prăjit toate rondelele de vinete, se trece la rondelele de ardei, rondelele de ceapă și rondelele de cartofi.


Un sfat foarte important, de la Sylvia, legumele se coc separat, pentru a nu se împreuna gusturile. Legumele coapte se așează în straturi, de aici vine și numele de Mille Feuille;), alternând, rondele de vinete, ceapă, brânză de burduf, ardei, cartof ;), apoi cartof, ceapă, brânză de burduf, ardei, vinete. Se obțin 4 turnulețe de legume cu brânză ;)


După ce s-au montat turnulețele se pun într-o tavă termorezistentă și se dau la cuptorul preîncins, cca. 10 minute, până ce se topește brânza.


Turnulețele, se servesc fierbinți, ca atare, fără niciun fel de adaos ;)


Spor și poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Turnulețe din legume și brânză de burduf" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

MOKUSKA 1

23.04.2014, 11:32

Minunat!

bianca92 1

28.04.2014, 16:50

ce tare e

ralu_ca 1

13.08.2014, 20:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu branza si dulceata de zmeura

de oanapl 5

ieri la 22:51

Tortellini ( bicolori ) de casa, cu ciuperci si cascaval

de Ina 7

ieri la 21:46

Pizza dulce

ieri la 18:37

Pizza fetelor

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
Evantai cu legume si branzeturi