Turta de cartofi cu ceapa verde si sunca

de nyana in Aperitive / Garnituri, 19 Noi 2009 | 5832 vizualizari

 

INGREDIENTE

       turta :
  • 600g cartofi
  • 2 oua
  • 50 g faina
  • 1 lingurita sare 
  • 1 lingura marar tocat
       umplutura:
  • 2 legaturi ceapa verde tocata
  • 1 ceapa rosie tocata marunt
  • 100g sunca praga taiata fasii subtiri
  • 1 morcov dat pe razatoare
  • 1/2lingura patrunjel
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper
  • ulei  
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta de cartofi cu ceapa verde si sunca:

Fiierbem cartofii in coaja. Ii decojim si ii  dam pe razatoarea mica. Adaugam faina, sarea, piperul, mararul si ouale. Framantam bine. Ungem cu ulei o forma rotunda si o tapetam cu faina. Asezam turta in forma si o lasam la copt 30 de minute la 190 grade.

Intr-o tigaie incingem 2 linguri de ulei. Punem ceapa rosie si o inabusim 1 minut, adaugam rondelele de ceapa verde si sunca , amestecam pana se calesc apoi adaugam morcovul ras si piperul. Lasam la foc mic pana scade apa lasata de legume. Adaugam patrunjelul tocat.

Scoatem turta pe un platou rotund si adaugam umplutura peste turta

pofta buna

 

TIPS-URI

1

Se rade deasupra cascava afumat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Turta de cartofi cu ceapa verde si sunca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

luminita20_2006 1

20.11.2009, 11:24

Dana Cristea - pusikmea 1

05.04.2010, 17:25

chiar k arata k o pizza

nadina73 1

05.04.2010, 18:21

felicitari arat foarte bine ,cred ca e grozava

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Focaccia de cartofi cu cascaval afumat si carnati