Turta Dulce

de Ancutsa in Dulciuri, 14 Noi 2016 | 2432 vizualizari

 

In copilarie adoram turta dulce, asa ca am cautat mereu secretul care ii da gustul specific. Astept cu nerabdare sarbatorile, timp in care testez si experimentez pentru a imbunatati reteta.

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt;
  • 2 oua pt compozitie;
  • 2 linguri miere;
  • 2 linguri zahar;
  • 1 lingura zahar vanilat;
  • aprox 300 g de faina;
  • 2 lingurite praf de copt;
  • un varf lingurita sare;
  • 1 lingurita cacao;
  • 2 lingurite mix condimente (nucsoara, scortisoara, ghimbir, anason stelat, coriandru, cardamon)
  • pentru decor: ciocolata alba si ciocolata cu lapte, bombonele colorate, fulgi de ciocolata si multa imaginatie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta Dulce:

Se amesteca untul cu zaharul, zaharul vanilat, ouale, un praf de sare, mierea, se adauga si cacaoa, praful de copt, mixul de condimente si faina treptat, nu toata faina odata. Se amesteca si se framanta bine. Nu intariti aluatul cu faina multa. Trebuie sa obtinem un aluat nelipicios, pufos, moale, dar suficient de consistent pentru a il putea intinde.

 

Se intinde aluatul pe masa presarata cu faina. Nu intindeti foaia nici prea subtire, dar nici prea groasa. Se taie cu forme de patiserie sau cu paharul si se asaza in tava, pe foaie de copt.

Se da la cuptor, la foc mediu, 8-10 de minute fiecare tava. Eu am obtinut 3 tavi.

 

Le puteti orna inainte sau dupa ce le scoateti din cuptor, le puteti da prin ciocolata topita pe baie de abur si apoi presara peste ele bombonele.

 

Eu le-am depozitat apoi in cutii metalice in care am pus foaie de copt.

 

Timp: aprox 40min

Portii: 8

 

Pofta Buna!

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

 

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2014/12/turta-dulce.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Turta Dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Rocsi 1

15.11.2016, 20:48

Buna turta dulce!

Nadyne 1

16.11.2016, 06:58

Ancutsa 1

16.11.2016, 13:37

Va multumesc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert baigli/cozonac unguresc