Turta dulce rapida si pufoasa

de Bucataras Diana in Dulciuri, 22 Dec 2016 | 1145 vizualizari

 



Bunatati pentru colindatori!


Anul trecut, mi-am complicat existenta incercand sa  fac turta dulce. M-am chinuit cu decoratul, cu formele, etc. si mi-am promis mie si sotului :P ca scoatem turta dulce din meniul nostru, dar, am gasit aceasta reteta super simpla la Lalena si am zis sa mai incerc odata... si a meritat. :) La consistenta, seamana mai mult cu un chec decat cu turta dulce, dar in reteta originala, scrie ca dupa o zi doua, daca o tinem neacoperita, se intareste un pic si va semana cu turta dulce clasica.

 

INGREDIENTE

  • 150 g zahar
  • 5 oua
  • 200 g unt
  • 300 g miere
  • 150 g smantana
  • 315 g faina
  • 3 lingurite scortisoara
  • 3 lingurite praf de copt
  • 3 lingurite cacao
  • 2 lingurite amestec mirodenii pentru turta dulce: scortisoara, ghimbir, cardamon, cuisoare, nucsoara, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce rapida si pufoasa:



Ideal ar fi sa preparam noi amestecul de condimente din condimente proaspat rasnite. Eu le-am avut pe toate macinate deja, mai putin cuisoarele, pe care le-am pisat cu ciocanul pentru snitele. Am preparat amestecul de mirodenii astfel: am pus intr-un castron 1 lingurita rasa de scortisoara, 2 cuisoare pisate, 1/2 lingurita ghimbir, 1/4 lingurita cardamon, 1/4 lingurita nucsoara si un varf de lingurita piper, le-am amestecat si gata mirodeniile. :) Acum putem sa purcedem la treaba... Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem bine spuma. In alt castron, mixam untul moale cu zaharul, apoi adaugam galbenusurile, smantana si mierea. Mixam bine. In alt bol amestecam faina cu praful de copt, scortisoara, cacaua si amestecul de mirodenii. Adaugam acest amestec peste cel de unt si galbenusuri. Mixam bine. La final, turnam albusurile spuma peste compozitia de mai sus si amestecam usor cu o spatula. Tapetam tava cu hartie de copt, turnam aluatul si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru circa 25-30 de minute. Cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca. Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

in amestecul de mirodenii, puteti pune si ienibahar, anason.

2

daca nu aveti condimente, puteti renunta la ele, cu exceptia scortisoarei si a ghimbirului

3

se pot pune si nuci maruntite/merisoare/stafide

4

am incercat sa fac si in forme, dar nu recomand, la tava este cel mai bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce rapida si pufoasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Rocsi 1

26.12.2016, 19:49

Imi place. E foarte aromata!

costi7hector 1

30.12.2016, 23:19

am mancat si eu din acest deliciu si este fenomenala....... sotia mea

SimonaOlteanu 1

08.03.2017, 16:24

Pe asta am făcuți și eu..
Intradevar bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Panna cotta cu aroma de lavanda
  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Choux a la creme

de RuxyRux 9

ieri la 22:55

Fursecuri cu lămâie

de RODIMUR 5

ieri la 18:30

RETETA RECOMANDATA
Limbi de pisica