Turta dulce stelute - Pupicei de Oameni de Zapada

de Constelatialeu in Dulciuri, 16 Dec 2016 | 706 vizualizari

 

M-am inspirat de la Timea, desi migaloase, mai ales cand, de buna voie si nesilita de nimeni, iti complici viata, merita efortul, sigur copilasii se vor bucura.....am primit o provocare si sper sa-i fac fata......

 

INGREDIENTE

  • 200 g zahar caramelizat stins cu 100 ml apa calduta
  • 3 galbenusuri 150 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 50 g untura
  • 1 lingurita rasa cu bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1/2 lingurita nucsoara macinata
  • 1/4 lingurita ghimbir macinat
  • cca 900 g faina
  • Glazura
  • 3 albusuri
  • 225 g zahar farin
  • bombonele colorate
Portii: 100
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce stelute - Pupicei de Oameni de Zapada:

Mai intai, ne pregatim ingredientele sa le avem la indemana. Apoi, punem 200 g zahar sa se caramelizeze, avem grija sa nu-l ardem sa se amarasca, peste zaharul caramelizat, turnam apa calduta (grija la aburi), apoi lasam sa fiarba pana se topeste tot zaharul si obtinem un sirop consistent, dar care curge usor. Lasam sa se raceasca. Intr-un castron, amestecam untura cu zaharul 150 g, galbenusurile, apoi adaugam laptele amestecat cu bicarbonatul si condimentele. Peste acest amestec, adaugam siropul racit, la final incorporam faina, nu o punem toata, pe rand ca este posibil sa nu intre 900 g, in caz ca este prea moale compozitia, mai adaugati faina, la mine nu a fost nevoie. Framantam aluatul, apoi formam o bila si o invelim in folie alimentara si o dam la frigidem pentru minim 5 ore, apoi scoatem din frigidem impartim in 4 si intindem foaie, nu foarte groasa. Tapetam blatul de lucru cu faina cand intindem foaia, n-am avut probleme sa o intind chiar daca e un pic lipicios aluatul din cauza siropului. Apoi, decupam in forme diferite. Am ales stelute mici ( pupici dulci pentru pitici ). Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si le bagam la cuptorul preincalzit la 170 grade C. Se tin cca. 6-7 min, ele trebuie sa capete o nuanta aurie, dar sa fie inca moi. Se lasa la racit.


Dupa ce am terminat de copt, ne apucam de munca de Sisif....adica facem glazura si glazuram fiecare steluta-n parte. Batem albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul pudra, obtinem o glazura nu foarte groasa, ea trebuie sa curga sa o putem intinde peste turta dulce. O parte din glazura am colorat-o in albastru, am intins glazura pe suprafata stelutelor si am ornat cu bombonele colorate, am asezat pe gratar fiecare steluta si am lasat sa se usuce pana a doua zi. Se pastreaza depozitate in cutii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce stelute - Pupicei de Oameni de Zapada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (43)

Constelatialeu 1

18.12.2016, 18:44

Multumesc, dragutilor !

Rocsi 1

18.12.2016, 20:19

Ce frumoase le-ai facut, Cleme. Bravo!

Constelatialeu 1

18.12.2016, 20:37

Multumesc, Rocsi !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

RETETA RECOMANDATA
Turta dulce