Turte aperitiv cu jumari

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 27 Aug 2011 | 4254 vizualizari

 

Niste turte delicioase, servite mai ales calde, care merg foarte bine langa o bere rece de la frigider..

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba
  • 400 g jumari macinate
  • 200 g untura de porc
  • 3 oua
  • 40 g drojdie
  • 50 g zahar
  • 650 ml lapte caldut
  • 80 g cascaval
  • chimen
  • piper
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turte aperitiv cu jumari:

Se inmoaie drojdia in putin lapte caldut cu zahar.

Se framanta apoi bine de tot faina cu 2 oua, drojdia crescuta in lapte, zaharul ramas, chimion un varf de cutit, sare, piper si laptele adaugat treptat.

Dupa ce s-a omogenizat bine se lasa 30 de minute in loc cald, acoperit, sa dospeasca.

Intre timp amestecam jumarile macinate cu untura le asezonam dupa gust si obtinem o pasta cu care vom unge de 3 ori foaia de turte.

Dupa ce a dospit aluatul il intindem intr-o foaie de cam 2 cm pe care o ungem cu 1/3 din pasta de jumari.

Impaturam foaia cum se vede in imaginile 4, 5, 6 si 7 si dam la rece 15-20 de minute.

Procedam la fel cu foaia de inca doua ori pina se termina pasta de jumari.

La sfarsit intindem iar foaia de 2 cm si o crestam cu cutitul cum se vede in poza 9.

Cu ajutorul unui pahar inmuiat in faina taiem turtele rondele ,apoi le asezam in tava cu hartie de copt.

Ungem turtele cu ou batut , presaram putin piper sau chimin si radem cascaval deasupra.

Dam la cuptorul dinainte incalzit la 140 de grade cam 30-40 de minute pina se rumenesc turtele.

Le lasam sa se raceasca putin in tava, apoi se desprind una de alta si se servesc calde.


Un aperitiv care va scoate din impas cand aveti musafiri.



Pofta mare !

 

TIPS-URI

1

Pot fi tinute la congelator in pungi, dupa ce s-au racit .Cand le folositi ,se incalzesc la cuptorul cu microunde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Turte aperitiv cu jumari" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Sidy 1

29.08.2011, 06:58

Sunt minunate...mai ales calde

divainbucatarie 1

29.08.2011, 09:46

la_mari 1

31.08.2011, 16:12

wow! imi lasa gura apa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6318 puncte

 Adi

5487 puncte

Rocsi

5307 puncte

Rahela Velicu

5251 puncte

RODIMUR

5007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pizza in forme de briose
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de cașcaval, cu crutoane

de RODIMUR 5

la 14:26

Cartofi împănați cu mușchi și cașcaval, la cuptor

de RODIMUR 5

ieri la 21:54

Rulada bicolora cu dulceata de visine

ieri la 21:34

RETETA RECOMANDATA
Placinta rustica cu ceapa verde si telemea