Turte aperitiv cu jumari

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 27 Aug 2011 | 3343 vizualizari

 

Niste turte delicioase, servite mai ales calde, care merg foarte bine langa o bere rece de la frigider..

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba
  • 400 g jumari macinate
  • 200 g untura de porc
  • 3 oua
  • 40 g drojdie
  • 50 g zahar
  • 650 ml lapte caldut
  • 80 g cascaval
  • chimen
  • piper
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turte aperitiv cu jumari:

Se inmoaie drojdia in putin lapte caldut cu zahar.

Se framanta apoi bine de tot faina cu 2 oua, drojdia crescuta in lapte, zaharul ramas, chimion un varf de cutit, sare, piper si laptele adaugat treptat.

Dupa ce s-a omogenizat bine se lasa 30 de minute in loc cald, acoperit, sa dospeasca.

Intre timp amestecam jumarile macinate cu untura le asezonam dupa gust si obtinem o pasta cu care vom unge de 3 ori foaia de turte.

Dupa ce a dospit aluatul il intindem intr-o foaie de cam 2 cm pe care o ungem cu 1/3 din pasta de jumari.

Impaturam foaia cum se vede in imaginile 4, 5, 6 si 7 si dam la rece 15-20 de minute.

Procedam la fel cu foaia de inca doua ori pina se termina pasta de jumari.

La sfarsit intindem iar foaia de 2 cm si o crestam cu cutitul cum se vede in poza 9.

Cu ajutorul unui pahar inmuiat in faina taiem turtele rondele ,apoi le asezam in tava cu hartie de copt.

Ungem turtele cu ou batut , presaram putin piper sau chimin si radem cascaval deasupra.

Dam la cuptorul dinainte incalzit la 140 de grade cam 30-40 de minute pina se rumenesc turtele.

Le lasam sa se raceasca putin in tava, apoi se desprind una de alta si se servesc calde.


Un aperitiv care va scoate din impas cand aveti musafiri.



Pofta mare !

 

TIPS-URI

1

Pot fi tinute la congelator in pungi, dupa ce s-au racit .Cand le folositi ,se incalzesc la cuptorul cu microunde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Turte aperitiv cu jumari" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Sidy 1

29.08.2011, 06:58

Sunt minunate...mai ales calde

divainbucatarie 1

29.08.2011, 09:46

la_mari 1

31.08.2011, 16:12

wow! imi lasa gura apa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Placinta dobrogeana