Turte crocante cu mălai

de ionix in Piine, 15 Oct 2010 | 9624 vizualizari

 

Sunt foaaaaarte crocante :D

 

INGREDIENTE

  • Doua maini cu faina de porumb aka malai
  • 4 maini cu faina alba
  • Cica 150 ml de apa calduta
  • lingura cu otet
  • 3 linguri cu ulei de floarea-soarelui
  • 0 lingura cu cimbru
  • 1/3 lingurita cu Sare fina
  • Pudra de chilli
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turte crocante cu mălai:

Se pune malaiul, amestecat cu cimbrul, sarea si pudra de chilli,  intr-un vas si se amesteca cu apa. Se pune uleiul si otetul, amestecand intruna. Se toarna faina, putin cate putin, si se amesteca pana facem un aluat normal. Aluatul nu trebuie sa  fie foarte vartos dar nici lipicios.

Se intinde aluatul pe o planseta curata si se decupeaza in formele dorite.

Intre timp, punem la incins o tigaie groasa  sau o tabla. Pe tabla bine incinsa, asezam turtitele si le coacem la foc mic. Cand incep a se rumeni putin se iau de pe foc. Nu lasati prea mult timp pentru ca riscati sa se intareasca prea tare.

Se servesc reci alaturi de diferite sosuri.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Nu se foloseste ulei la prajit turtele.

2

Se lasa la foc foarte mic pentru a se coace malaiul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Turte crocante cu mălai" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

ionix 1

15.10.2010, 19:59

@Ela... adica nu eram inainte?????

ionix 1

15.10.2010, 19:59

@Medi... nuuuuu, am fost de cand m-am nascut... cand eram mica gateam cu noroi

mena29 1

15.10.2010, 21:36

si eu

COMENTEAZA

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa ( prima mea painica)