Turte crocante cu mălai

de ionix in Piine, 15 Oct 2010 | 5979 vizualizari

 

Sunt foaaaaarte crocante :D

 

INGREDIENTE

  • Doua maini cu faina de porumb aka malai
  • 4 maini cu faina alba
  • Cica 150 ml de apa calduta
  • lingura cu otet
  • 3 linguri cu ulei de floarea-soarelui
  • 0 lingura cu cimbru
  • 1/3 lingurita cu Sare fina
  • Pudra de chilli
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turte crocante cu mălai:

Se pune malaiul, amestecat cu cimbrul, sarea si pudra de chilli, intr-un vas si se amesteca cu apa. Se pune uleiul si otetul, amestecand intruna. Se toarna faina, putin cate putin, si se amesteca pana facem un aluat normal. Aluatul nu trebuie sa fie foarte vartos dar nici lipicios.


Se intinde aluatul pe o planseta curata si se decupeaza in formele dorite.


Intre timp, punem la incins o tigaie groasa sau o tabla. Pe tabla bine incinsa, asezam turtitele si le coacem la foc mic. Cand incep a se rumeni putin se iau de pe foc. Nu lasati prea mult timp pentru ca riscati sa se intareasca prea tare.


Se servesc reci alaturi de diferite sosuri.


Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

Nu se foloseste ulei la prajit turtele.

2

Se lasa la foc foarte mic pentru a se coace malaiul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Turte crocante cu mălai" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

ionix 1

15.10.2010, 19:59

@Ela... adica nu eram inainte?????

ionix 1

15.10.2010, 19:59

@Medi... nuuuuu, am fost de cand m-am nascut... cand eram mica gateam cu noroi

mena29 1

15.10.2010, 21:36

si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Painici cu scortisoara