Turtite la tigaia grill

de RODIMUR in Piine, 25 Sep 2017 | 4740 vizualizari

 

Cum nu prea am rude la țară, decât foarte îndepărtate (și ca atare, nu le vizitez) nu am mâncat decât o singură dată-n viață turte coapte pe vatră. Și mi s-au părut atât de bune, încât mereu am tânjit după ele. Așa că m-am hotărât să-mi fac singură, dar la ceaun, sau la tigaia grill.

 

INGREDIENTE

  • 500 grame făină albă
  • 15 grame drojdie proaspătă
  • 1 linguriță rasă de sare fină
  • 1 linguriță de zahăr
  • 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • apă caldă
  • făină pentru modelat turtițele
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turtite la tigaia grill:

Într-un bol mare se face un aluat din: făină, drojdie, sare, zahăr și apă călduță. Când s-a format deja aluatul, se adaugă treptat uleiul, încorporându-se bine, până ce rezultă un aluat elastic și nelipicios.

Se lasă aluatul la dospit, acoperit cu un șervet curat, în bucătărie, la căldură. Dacă nu sunt curenți reci de aer, în jumătate de oră aluatul crește corespunzător.

Se transferă aluatul pe planșetă, se mai frământă puțin cu făină, după care se împarte în patru părți egale. Se fac turtițele cu sucitorul, de 1-1,5 cm grosime și se lasă pe planșetă, să mai crească până ce le vine rândul la prăjit.

Se pune tigaia grill pe foc și se lasă puțin să se înfierbânte, după care se pune prima turtiță, la foc mic, ca să nu se ardă, ci să se rumenească frumos și să nu rămână crudă. Se prăjește turtița pe ambele fețe, având grijă să nu se ardă, apoi se transferă într-o farfurie și se continuă operațiunea de prăjire a celorlalte turtițe.

TIPS-URI

1

Folosiți drojdie proaspătă, dacă vreți ca aluatul să crească frumos și repede.

2

Nu folosiți prea multă drojdie, pentru ca turtițele să nu capete un gust rău.

3

Folosiți numai apă caldă.

4

Nu este nevoie să frământați îndelung aluatul, ci doar atât cât să încorporați și uniformizați toate ingredientele, până ce veți avea un aluat elastic, care nu se va prinde de mână, datorită uleiului.

5

Nu ungeți tigaia cu ulei, pentru că se arde, afumă bucătăria, schimbă gustul turtițelor și este nociv.

6

Coaceți turtițele la foc mic ca să se rumenească frumos și ca să se coacă în profunzime. Dacă dați focul mare, aluatul va rămâne crud.

7

Turtițele vor mai crește și în tigaie, la prăjit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Turtite la tigaia grill" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

RODIMUR 1

26.09.2017, 12:03

Vă mulțumesc mult, Mirela și Mihaela! Mă bucur mult că aceste turtițe simple și din popor, plac multora...!

laura_n 1

26.09.2017, 17:14

Chiar aseara am facut si noi. Tare bune

RODIMUR 1

26.09.2017, 17:51

Gând, la gând, cu bucurie, Laura!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

Ciorba cu carne de pui ( asa cum imi place mie )

pe 05.06 la 15:09

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Turte la tigaie cu branza si ceapa verde