Paine "Floarea-soarelui"

de Miha in Piine, 15 Sep 2009 | 2292 vizualizari

 

by Laura Laurentiu

 

INGREDIENTE

  • 700 g faina
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingura zahar
  • 420 ml lapte
  • 7 g drojdie uscata
  • 50 ml ulei de masline
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine "Floarea-soarelui":

Am pus toate ingredientele la masina de paine,la programul de framantare plus dospire.

Am impartit aluatul rezultat in 3 parti inegale.Partea medie si cea mai mare le-am impartit in cate 5 parti egale intre ele.


Aceeasi procedura se aplica si bucatilor provenind din partea cea mai mare.

Bucatile suprapuse provenind din partea medie le-am intins cu sucitorul la o grosime de 1,5 cm,aproximativ si le-am presarat cu faina,apoi le-am suprapus.

Am asezat foaia medie in mijlocul tavii tapetate cu hartie de copt si am facut 4 taieturi perpediculare.


Bucatile suprapuse provenind din partea cea mai mare se intind si ele cu sucitorul si se taie la fel, dar pe masa.


Am transferat partea cea mai mare deasupra celei medii de pe tava, aliniind varful tringhiurilor pe laturile tringhiurilor din bucata medie.

Apoi am inceput sa rasfrang varfurile triunghiurilor inspre afara, strat cu strat, incepand cu cele de la partea cea mai mare, pe care le-am tras si le-am prins dedesupt.


Am modelat in forma rotunda partea cea mai mica de aluat si am asezat-o la mijloc.

Am mai lasat-o un pic la crescut,am uns-o cu galbenus si am presarat cu mac (mijlocul) si cu susan (petalele).


Am copt in cuptorul incins la 180 de grade pentru jumatate de ora.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine "Floarea-soarelui"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Miha 1

16.09.2009, 00:07

Miha 1

16.09.2009, 22:58

Multumesc Ramo!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert tarte geometrice
  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chifle de hamburger