Paine cu faina de secara

de mimmi in Piine, 5 Apr 2012 | 3273 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina de secara,
  • 300 ml apa calduta,
  • 25 g drojdie proaspata,
  • 1 lingurita zahar,
  • seminte de chimen,
  • un praf de sare,
  • mac.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu faina de secara:

Sfarmam drojdia si o punem intr-un pahar cu 1 lingurita de zahar,1 lingura de faina si 100 ml apa calduta. O lasam deoparte 10 minute. Cernem faina intr-un bol,in mijloc punem maiaua,pe margine punem sarea si chimenul si turnam restul de apa. Amestecam bine cu o lingura de lemn,pana se incorporeaza toate ingredientele si lasam aluatul la dospit la loc cald,pana isi dubleaza volumul. Dupa ce a dospit,ii dam forma aluatului,rotunda sau tip franzeluta cum am facut eu. Presaram putin mac (optional). Mai lasam la dospit painea in tava pentru 20 de minute,dupa care dam tava la cuptorul preincalzit pentru cca 40 -50 de minute,pana se rumeneste frumos. Lasam painea sa se raceasca si o putem felia. Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu faina de secara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

bucatarimcudiana 1

06.04.2012, 10:12

buna,buna

iri_iri 1

06.04.2012, 15:24

mimmi 1

09.04.2012, 23:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!