Focaccia cu rozmarin

de Julie in Piine, 2 Dec 2011 | 4343 vizualizari

 

Focaccia sau fugassa, este o paine plata, ce nu depaseste 2 cm in inaltime, dupa o reteta clasica a bucatariei italiene, cunoscuta inca de pe vremea romanilor. Acestia o pregateau din diverse cereale si o dadeau ofranda zeilor.
Focaccia poate avea diverse adaosuri de ierburi aromate, branza, rosii, masline sau ceapa si este pefecta pentru a fi servita la mic dejun, la un pranz rapid sau ca gustare intre mese.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 cana apa calda,
  • 1 lingurita drojdie uscata,
  • 3 cani faina,
  • 2 linguri ulei de masline,
  • 1 lingurita sare,
  • 1 lingurita zahar.
  • Glazura:
  • 1/3 ceasca apa calda,
  • 1 /3 ceasca ulei de masline,
  • 1 lingurita sare,
  • rozmarin.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu rozmarin:

Se dizolva drojdia in apa, se adauga zaharul si se lasa deoparte, pana isi dubleaza volumul. Se cerne faina intr-un bol, se adauga amestecul cu drojdie, uleiul si sarea. Se framanta energic, pana cand se obtine un aluat elastic, careia i se da forma de minge si se unge bine cu ulei de masline pe toate partile. Se lasa sa creasca, timp de 30-40 minute, dupa care se intinde cu mainile in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Deasupra se fac adancituri cu ajutorul degetelor, se toarna glazura formata din apa, ulei si sare, apoi se presara rozmarin.  Se coace la foc mediu timp de 20-25 minute. Focaccia este gata, atunci cand capata culoare aurie stralucitoare.

Este o painica crocanta, plina de savoare, potrivita si pentru o zi de post.

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu rozmarin" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Focaccia cu rozmarin si busuioc (reteta video)