Paine-Floare cu varza acra

de madi_marin in Piine, 12 Mar 2010 | 7337 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g varza murata tocata fin
  • 1 ceapa
  • 1 morcov mic
  • 1 cescuta suc de rosii
  • cimbru
  • marar
  • piper
  • sare
  • ulei

Pentru painica:

  • 360 ml apa calduta
  • 2 lingurite de sare
  • 620 g faina
  • 2 lingurite de drojdie uscata
  • 1 ou + boia dulce pentru uns
  • mac
  • susan
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine-Floare cu varza acra:

Se pun toate ingredientele pentru painica ( mai putin oul, boiaua, macul si susanul) in masina de paine si se selecteaza programul de framantare si dospire.

Intre timp se prepara varza: ceapa tocata marunt si morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici se pun la calit in putin ulei , apoi se adauga varza tocata marunt si se lasa sa fiarba cu putin apa pana ce e gata. Se mai pune apa din cand in cand apoi se lasa sa scada bine. Se adauga si sucul de rosii si condimentele.Cand e gata se da la racit.

Din aluat se fac 3 bile mai mari si 4 mai mici. Se intind pe rand pe masa infainata, se pune pe fiecare varza, se ruleaza si apoi se strange ruloul ca un melc. Asa se procedeaza cu toate bilele de aluat. Se pun sub forma de floare intr-un vas mai inalt tapetat cu hartie de copt. Se mai lasa sa creasca in vas cam 30 de minute, apoi se unge cu oul batut cu boia dulce si se presara cu mac si susan. Se coace la foc potrivit spre mic pana se rumeneste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine-Floare cu varza acra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

jolygina 1

07.02.2012, 18:01

madi_marin 1

07.02.2012, 20:05

jolygina...ma bucur ca iti place...

Valclaudia 1

20.08.2012, 21:08

mmmm ...ma tenteaza reteta. O trec la favorite (in asteptare, adica!)

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa