Paine cu nuci si hrisca

de adnia in Piine, 23 Apr 2013 | 4048 vizualizari

 

Daca tot mi s-a stricat masina de paine, toata painea o fac manual...si incerc mereu alte si alte combinatii, astfel ca in final am niste produse de panificatie de care sunt foarte mandra: sunt sanatoase, satioase si speciale, foarte indicate intr-o alimentatie echilibrata si diete de slabit!

 

INGREDIENTE

  • Pt. painea cu nuci si hrisca avem nevoie de:
  • 1 cub drojdie/ 1 pliculet drojdie uscata (7 grame)
  • 50 ml apa calduta
  • 75 gr. faina de hrisca
  • 75 gr. faina de nuci
  • faina de grau integrala cat cuprinde
  • 1 lingurita sare
  • 1 praf zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu nuci si hrisca:

Pt. inceput am facut maiaua: in apa calduta am dizolvat drojdia proaspata, am pus praful de zahar si 2 linguri faina de grau integrala, am amestecat bine si am lasat la dospit.
Intre timp, am preparat faina de hrisca si cea de nuci, prin macinarea boabelor de hrisca/ nucilor cu rasnita de cafea. Am pus fainurile separat, apoi m-am pregatit sa coc putin faina de hrisca (ca sa-i dea o aroma deosebita, asemanatoare cu ciocolata): am pus pe foc o tigaie teflonata uscata, am lasat sa se incinga, apoi am turnat faina de hrisca. Am amestecat mereu, sa nu se arda. Dupa coacere, faina s-a inchis si mai mut la culoare, devenind cafenie...insa si-a pastrat gustul specific si aroma puternica.
Dupa ce maiaua mea a dospit, nu mi-a mai ramas decat sa combin fainurile mele speciale, sa le adaug in aluat, impreuna cu lingurita de sare. Dupa o amestecare energica, am completat cu faina de grau integrala, pana am format bila mica de aluat, pe care am lasat-o din nou la dospit, pana si-s dublat volumul.
Am modelat painica, pe care am asezat-o sa stea cumuinte intr-o tava de cozonac mica tapetata cu hartie de copt. Am uns painea cu putin ulei de masline (foarte putin) si am presarat nuca taiata mare. Am dat la cuptor pana a trecut testul scobitorii, apoi am scos-o la racit pe un gratar.
A iesit o paine foarte gustoasa, cu continut ridicat de fibre si cu miez usor umed, foarte potrivita pt. o alimentatie sanatoasa (fibrele sunt recunoscute pt. capacitatea lor de a ajuta la eliminarea toxinelor si curatarea colonului), dar si pt. diete de slabit. 
Enjoy!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu nuci si hrisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine Pascala