Paine cu nuci si hrisca

de adnia in Piine, 23 Apr 2013 | 1730 vizualizari

 

Daca tot mi s-a stricat masina de paine, toata painea o fac manual...si incerc mereu alte si alte combinatii, astfel ca in final am niste produse de panificatie de care sunt foarte mandra: sunt sanatoase, satioase si speciale, foarte indicate intr-o alimentatie echilibrata si diete de slabit!

 

INGREDIENTE

  • Pt. painea cu nuci si hrisca avem nevoie de:
  • 1 cub drojdie/ 1 pliculet drojdie uscata (7 grame)
  • 50 ml apa calduta
  • 75 gr. faina de hrisca
  • 75 gr. faina de nuci
  • faina de grau integrala cat cuprinde
  • 1 lingurita sare
  • 1 praf zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu nuci si hrisca:

Pt. inceput am facut maiaua: in apa calduta am dizolvat drojdia proaspata, am pus praful de zahar si 2 linguri faina de grau integrala, am amestecat bine si am lasat la dospit.

Intre timp, am preparat faina de hrisca si cea de nuci, prin macinarea boabelor de hrisca/ nucilor cu rasnita de cafea. Am pus fainurile separat, apoi m-am pregatit sa coc putin faina de hrisca (ca sa-i dea o aroma deosebita, asemanatoare cu ciocolata): am pus pe foc o tigaie teflonata uscata, am lasat sa se incinga, apoi am turnat faina de hrisca. Am amestecat mereu, sa nu se arda. Dupa coacere, faina s-a inchis si mai mut la culoare, devenind cafenie...insa si-a pastrat gustul specific si aroma puternica.

Dupa ce maiaua mea a dospit, nu mi-a mai ramas decat sa combin fainurile mele speciale, sa le adaug in aluat, impreuna cu lingurita de sare. Dupa o amestecare energica, am completat cu faina de grau integrala, pana am format bila mica de aluat, pe care am lasat-o din nou la dospit, pana si-s dublat volumul.

Am modelat painica, pe care am asezat-o sa stea cumuinte intr-o tava de cozonac mica tapetata cu hartie de copt. Am uns painea cu putin ulei de masline (foarte putin) si am presarat nuca taiata mare. Am dat la cuptor pana a trecut testul scobitorii, apoi am scos-o la racit pe un gratar.

A iesit o paine foarte gustoasa, cu continut ridicat de fibre si cu miez usor umed, foarte potrivita pt. o alimentatie sanatoasa (fibrele sunt recunoscute pt. capacitatea lor de a ajuta la eliminarea toxinelor si curatarea colonului), dar si pt. diete de slabit.

Enjoy!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu nuci si hrisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Anett 1

24.04.2013, 08:03

foarte sanatos trebuie sa fie!

diana_k 1

25.04.2013, 10:18

Corinuta 1

29.04.2013, 22:52

superba painica!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine cu tarate si seminte de in