Tzatziki

de - TABITA - in Sosuri, 29 Mar 2014 | 3748 vizualizari

 

Pentru cei ce nu stiu, Tzatziki este o pastă cu o textura cremoasa din iaurt, castravete si usturoi. E delicioasa. La inceput nici n-as fi gustat, insa am avut ocazia in vara sa merg in Viena la un local grecesc si m-a cucerit gustul sau. L-am servit cu peste.

 

INGREDIENTE

  • 200 grame iaurt grecesc (sau un iaurt mai gras fara zer)
  • 1 cătel de usturoi
  • 1/2 castravete lung (sunt recomandati cei scurti)
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1 lingura zeamă de lămâie
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • mărar (optional)
  • menta (optional)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tzatziki:

Se curata castravetele de coajă. Eu am curatat una da una nu.


Se da prin răzătoare, apoi se lasa sa se scurga bine zeama.


Se curata usturoiul si se piseaza bine.


Se pune castravetele intr-un bol.


Se adauga uleiul de masline. Se adauga zeama de lamaie.


Se adauga usturoiul si castravetele si se amesteca bine pana se incorporeaza..


Se adauga marar, menta, sare si piper dupa gust.


Se da la frigider minum 1 ora, apoi se serveste ca aperitiv sau ca sos.


 

TIPS-URI

1

Secretul e sa stea tzatziki-ul o zi la frigider pentru ca toate aromele sa se intrepatrunda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tzatziki" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

- TABITA - 1

29.03.2014, 23:43

Georgia ma bucur ca-ti place!

Satisfyyourcravings 1

30.03.2014, 13:28

Unul din preferatele mele!

laura_n 1

30.03.2014, 15:39

ce tare, l-ai descoperit in Viena, la un restaurant grecesc ))
tare bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tzatziki