Tzatziki

de - TABITA - in Sosuri, 29 Mar 2014 | 3583 vizualizari

 

Pentru cei ce nu stiu, Tzatziki este o pastă cu o textura cremoasa din iaurt, castravete si usturoi. E delicioasa. La inceput nici n-as fi gustat, insa am avut ocazia in vara sa merg in Viena la un local grecesc si m-a cucerit gustul sau. L-am servit cu peste.

 

INGREDIENTE

  • 200 grame iaurt grecesc (sau un iaurt mai gras fara zer)
  • 1 cătel de usturoi
  • 1/2 castravete lung (sunt recomandati cei scurti)
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1 lingura zeamă de lămâie
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • mărar (optional)
  • menta (optional)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tzatziki:

Se curata castravetele de coajă. Eu am curatat una da una nu.

Se da prin răzătoare, apoi se lasa sa se scurga bine zeama.

Se curata usturoiul si se piseaza bine.

Se pune castravetele intr-un bol.

Se adauga uleiul de masline. Se adauga zeama de lamaie.  

Se adauga usturoiul si castravetele si se amesteca bine pana se incorporeaza..

Se adauga marar, menta, sare si piper dupa gust. 

Se da la frigider minum 1 ora, apoi se serveste ca aperitiv sau ca sos. 

 

 

TIPS-URI

1

Secretul e sa stea tzatziki-ul o zi la frigider pentru ca toate aromele sa se intrepatrunda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tzatziki" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tzatziki-0
Tzatziki-1
Tzatziki-2
Tzatziki-3
Tzatziki-4
Tzatziki-5
Tzatziki-6
Tzatziki-7
Tzatziki-8

COMENTARII (28)

- TABITA -

- TABITA - 1

29.03.2014, 23:43

Georgia ma bucur ca-ti place!

Satisfyyourcravings

Satisfyyourcravings 1

30.03.2014, 13:28

Unul din preferatele mele!

laura_n

laura_n 1

30.03.2014, 15:39

ce tare, l-ai descoperit in Viena, la un restaurant grecesc ))
tare bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!