Umflatele cu nuci si miere

de Patricia Iordache in Dulciuri, 25 Apr 2013 | 2231 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta pe culinar.ro. Sunt exceptionaleeee!! Nuca prajita si miere intr-un fursec fraged la interior si crocant la exterior.

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • putin praf de copt (un varf de cutit)
  • 1 ou (doar galbenusul)
  • 150 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 g miere
  • 100 g nuci tocate nu foarte marunt
  • zahar pudra vanilinat (pentru decor)
  • 2-3 linguri lapte (ca sa se lege compozitia)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Umflatele cu nuci si miere:

Amestecam faina cu praful de copt. Adaugam galbenusul, untul, zaharul si laptele. Amestecam si framantam putin pana obtinem un aluat compact pe care il infasuram in folie alimentara si-l punem la frigider pentru o ora.
Impartim aluatul in doua parti egale si facem doua rulouri cu diametrul de aproximativ 4 cm.

Taiem felii late de 1 cm si le asezam intr-o  tava tapetata cu hartie de copt, lasand putin spatiu intre ele pentru ca isi maresc diametrul.

Nuca tocata o amestecam cu mierea.

Facem in mijlocul fiecarui banut o adancitura (cu degetul sau cu varful unei lingurite) si umplem cu amestecul de nuci tocate si miere.

Le punem la copt la aproximativ 170 grade (cuptorul trebuie preincalzit) pentru 15-20 minute pana se rumenesc foarte, foarte putin.

Le lasam sa se raceasca si le pudram cu zahar. 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Umflatele cu nuci si miere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (45)

marianascarlat 1

27.04.2013, 09:25

Minunate de rontait, umflatele tale!

Tuxedo 1

30.04.2013, 20:53

hmmm! bune tare!

Patricia Iordache 1

30.04.2013, 22:26

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Peste prajit cu sos de smantana
  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Nuci umplute