Umflatele cu nuci si miere

de Patricia Iordache in Dulciuri, 25 Apr 2013 | 4384 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta pe culinar.ro. Sunt exceptionaleeee!! Nuca prajita si miere intr-un fursec fraged la interior si crocant la exterior.

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • putin praf de copt (un varf de cutit)
  • 1 ou (doar galbenusul)
  • 150 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 g miere
  • 100 g nuci tocate nu foarte marunt
  • zahar pudra vanilinat (pentru decor)
  • 2-3 linguri lapte (ca sa se lege compozitia)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Umflatele cu nuci si miere:

Amestecam faina cu praful de copt. Adaugam galbenusul, untul, zaharul si laptele. Amestecam si framantam putin pana obtinem un aluat compact pe care il infasuram in folie alimentara si-l punem la frigider pentru o ora.
Impartim aluatul in doua parti egale si facem doua rulouri cu diametrul de aproximativ 4 cm.

Taiem felii late de 1 cm si le asezam intr-o  tava tapetata cu hartie de copt, lasand putin spatiu intre ele pentru ca isi maresc diametrul.

Nuca tocata o amestecam cu mierea.

Facem in mijlocul fiecarui banut o adancitura (cu degetul sau cu varful unei lingurite) si umplem cu amestecul de nuci tocate si miere.

Le punem la copt la aproximativ 170 grade (cuptorul trebuie preincalzit) pentru 15-20 minute pana se rumenesc foarte, foarte putin.

Le lasam sa se raceasca si le pudram cu zahar. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Umflatele cu nuci si miere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (45)

marianascarlat 1

27.04.2013, 09:25

Minunate de rontait, umflatele tale!

Tuxedo 1

30.04.2013, 20:53

hmmm! bune tare!

Patricia Iordache 1

30.04.2013, 22:26

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Youvarlakia -supa greceasca nr.26 din top Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 25.05 la 12:48

Reteta de chec cu lamaie

pe 21.05 la 11:00

Reteta de prajitura rulada cu migdale si mure

pe 17.05 la 17:48

TOP
utilizatori

Constelatialeu

3177 puncte

Rocsi

1100 puncte

oanapl

1018 puncte

gaby_duceag

1012 puncte

Ksenya

1003 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bulgari de zapada