Un alt fel de Pasca

de ancutaCH in Prajituri, 20 Apr 2012 | 1940 vizualizari

 

Aceasta este reteta preferata a prietenei mele (Mirela) si cu care am facut ”furori” anul acesta de Pasti si asta pentru ca are un gust minunat, foarte racoros. Eu o aseman cu o prajitura Cheese cake dar mult mai aromata si gustoasa.
Este o reteta in care nu ai nevoie de aluat de cozonac, asa ca daca nu ai chef sa faci cozonac poti sa te delectezi doar cu pasca. In plus se face foarte usor - ai nevoie doar de mixer, si fiind chiar aspectoasa cred ca se poate servi la orice eveniment.
Sper sa va placa !

 

INGREDIENTE

  • Pentru compozitia 1 (aluat de cacao ”turnat”):
  • 3 oua 200g zahar
  • 200g faina
  • 200ml lapte
  • 100g unt
  • 4 linguri de cacao
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 esenta de rom
  • 1 coaja de lamaie rasa /esenta de lamaie
  • mai multe stafide hidratate in apa cu rom
  • Pentru compozitia 2 ( umplutura de branzica):
  • 500g branza dulce
  • 100g unt
  • 5 oua
  • 150g smantana
  • 5 linguri zahar pudra
  • 3 linguri de faina
  • 3 linguri de gris
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 esenta de rom
  • stafide hidratate in apa cu rom.
  • Pentru uns Pasca:
  • 1 ou
  • 1 lingurita de miere
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Un alt fel de Pasca:

Compozitia 1 ”aluat”:


Se freaca untul cu zaharul tos si zaharul vanilat. Se adauga galbenusurile cand s-a topit zaharul. Faina se cerne si se amesteca cu praful de copt. Laptele se adauga treptat alternand cu faina cernuta. Se adauga si cacaua si mirodeniile. La final se adauga albusurile batute spuma cu 1 lingura de zahar. Inainte de a turna aluatul in tava se presara in compozitie stafide dupa preferinta. Se toarna aluatul in forma unsa sau acoperita cu hartie de copt.


Compozitia 2 ”umplutura”:


Se freaca untul cu zaharul vanilat si cu ouale. Se adauga branza, smantana, esentele, faina si grisul si se amesteca foarte bine ca o crema. Daca este prea apoasa se mai pot adauga 1-2 linguri de faina/ gris. Se adauga stafidele si se toarna usor peste compozitia ”aluat” din tava. Se unge deasupra cu oul batut cu miere si se baga la cuptorul incins .


Se coace la foc moderat (150-180 C) aproximativ 1h 30min .


Se lasa la racit in tava.


Se decoreaza dupa preferinte si imaginatie- eu am pudrat-o cu zahar pudra si am ornat-o cu bomboane in forma de ousoare colorate .


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Un alt fel de Pasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Raluca57 1

21.04.2012, 10:35

o prepar in tava cu diametrul 24cm sau una mai mare?
multumesc, Raluca

adry88 1

21.04.2012, 16:20

foarte reusita

ancutaCH 1

22.04.2012, 08:52

Raluca57, tava care am folosit-o (apare si in poza) are 24cm si e foarte inalta...deci daca tava ta nu e prea inalta s-ar putea sa fie prea multa compozitie, dar poti folosi de aproximativ 26cm sau sa reduci cantitatile in caz ca ai tava prea mica...Succes mult! Ancuta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!