Un dulce pentru Dia - Savoiardi cu crema de iaurt

de DIANA B in Dulciuri, 4 Sep 2011 | 6948 vizualizari

 

Cred c-am mai spus-o , DATORITA ei sunt aici (sa zic si din cauza ?) , datorita ei va cunosc pe voi si comunitatea BUCATARAS .
Cate planuri mi-am facut , cand am aflat ca va fi la doi pasi de mine , am zis gata , o intalnesc ... si mi-am facut planuri , planuri , l-am pus in priza si pe sotul meu , pe Adina-mitinita , am pus-o si pe ea in blok-starturi ... pffffffffffffffffffffff , dar n-a fost sa fie .Doar stiu ca de cate ori imi fac planuri pe care le si vizualizez , nu se realizeaza . Si ma gandeam , era dupa aniversarea ei , merg sa intampin fata cum se cuvine ... dar zarind-o dimineata pi ici-sa , am zis s-o intampin un pic altfel . Ptr azi aveam in gand sa pun de-o praji cu mere , dar era prea mult ... cald , cuptor ... asa ca m-am reorientat . In dulapuri , camara si frigider n-am gasit decat asa ceva ... iar rezultatul , un dulce racoros si frucat ptr DIACONTA-CLAUDIA mea draga . Poza-n sectiune n-am , ca doar nu puteam sa i-l ofer inceput , ziceti si voi ....
Chiar si numai virtual , ti-l ofer cu toata prietenia si din inima mea mare (am un pic tensiunea marita , de la emotii) .
........................ si tot imi fac planuri ca te voi intalni ..........................

 

INGREDIENTE

  • 900ml iaurt 3,5 % grasime
  • 10 linguri de fructoza
  • 1 pachet mare Savoiardi
  • 3 plicuri gelatina
  • 6 piersici
  • 1/2 esenta vanilie
  • 1/2 esenta portocale
  • 1 fruct kiwi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Un dulce pentru Dia - Savoiardi cu crema de iaurt :

Iaurtul se desface bine si se adauga fructoza (sa nu faci si tu diabet) , sau cateva linguri de zahar , in functie de cat va place de dulce . Intr-un vas se hidrateaza gelatina in apa (400ml) , dupa care se pune pe baie marine , pana la topire (eu infierbant apa intr-un vas inalt , dupa care opresc focul , asez pe el bolul cu gelatina si amestec bine , avand grija ca baza bolului sa nu atinga suprafata apei fierbinti , ptr ca gelatina sa nu-si piarda proprietatile) si se lasa la racit . In acest timp se curata piersicile de coaja si samburi si se feliaza subtire . Cand gelatina s-a racit , se adauga in amestecul de iaurt , tot acum adaugandu-se si esenta de vanilie si fructele . Dam la frigider , doar cat facem un siropel din apa , fructoza si esenta de portocala , ptr piscoturi . Intr-o tava inalta (eu am utilizat de staniol) , se aseaza primul strat de Savoiardi putin insiropate , peste care am turnat 1/2 din crema de iaurt , urmand un alt strat de piscoturi , ultimul fiind de crema .Am incercat s-o ,,decorez" cu felii de kiwi si piersica ...  Se da la rece ptr cateva ore , daca rezistati .

Atat am putut realiza ptr tine , draga CLAUDIA si sper sa-ti si placa .

Daca ti-a placut reteta noastra "Un dulce pentru Dia - Savoiardi cu crema de iaurt " nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (117)

alice_ciobanu 1

27.10.2011, 16:06

ce frumos!
bravo Onesta! bravo Dia

DIANA B 1

27.10.2011, 17:43

Oooooooooooooooo , ce m-ati emotionat cu totii ...

Rahela Velicu 1

27.06.2021, 08:57

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cornulete din iaurt cu umplutura de mac