Ursuletul lui andutu

de Dana Cristea - pusikmea in Dulciuri, 6 Dec 2010 | 3339 vizualizari

 

Din compozitia pt chec am luat 2 linguri si pt ursulet, facandu-i si piticului un chec fara cacao, o sa pun cantitatile ca pt un chec iesind astfel dupa calculele mele cam 10 - 12 ursuleti, asta in cazul in care vreti sa faceti chec in diferite forme.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 1 cana de zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana apa
  • 2 cani faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • stafide
  • pt ornat:
  • creioane de la dr oetker
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ursuletul lui andutu:

Punem ouale intregi intr-un caston, le mixam cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam pe rand zaharul, uleiul, apa, praful de copt, faina si esenta de vanilie. Omogenizam compozitia si tapetam formele cu faina, dpa care punem stafide in locul urechilor, ochisorilor, labutelor pentru a le definii mai bine, apoi luam 2 linguri din compozitie si trunam peste stafide, la fel procedam pana terminam compozitia.

Dam la cuptor la foc mic 10 minute, facem testul cu scobitoarea.

Dupa ce am scos formele din cuptor, lasam sa se racoreasca si le rasturnam pe un platou, apoi ornam cu creioane pentru a fi mai haioase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ursuletul lui andutu" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu miere de albine a la Camelia