Ursuletul lui andutu

de Dana Cristea - pusikmea in Dulciuri, 6 Dec 2010 | 1954 vizualizari

 

Din compozitia pt chec am luat 2 linguri si pt ursulet, facandu-i si piticului un chec fara cacao, o sa pun cantitatile ca pt un chec iesind astfel dupa calculele mele cam 10 - 12 ursuleti, asta in cazul in care vreti sa faceti chec in diferite forme.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 1 cana de zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana apa
  • 2 cani faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • stafide
  • pt ornat:
  • creioane de la dr oetker
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ursuletul lui andutu:

Punem ouale intregi intr-un caston, le mixam cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam pe rand zaharul, uleiul, apa, praful de copt, faina si esenta de vanilie. Omogenizam compozitia si tapetam formele cu faina, dpa care punem stafide in locul urechilor, ochisorilor, labutelor pentru a le definii mai bine, apoi luam 2 linguri din compozitie si trunam peste stafide, la fel procedam pana terminam compozitia.


Dam la cuptor la foc mic 10 minute, facem testul cu scobitoarea.


Dupa ce am scos formele din cuptor, lasam sa se racoreasca si le rasturnam pe un platou, apoi ornam cu creioane pentru a fi mai haioase.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ursuletul lui andutu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

MotanLaOale 1

07.12.2010, 09:21

lilik 1

07.12.2010, 10:34

ce dulcic e piticul tau
si ursuletul

Dana Cristea - pusikmea 1

07.12.2010, 10:49

motan ms, lilik saru'mana

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9960 puncte

Rocsi

9430 puncte

RODIMUR

7650 puncte

mirela0911

7550 puncte

 merisor

7550 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lebar de casa
  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

RETETA RECOMANDATA
Prajiturica cu visine din compot