Ursuletul lui andutu

de Dana Cristea - pusikmea in Dulciuri, 6 Dec 2010 | 3276 vizualizari

 

Din compozitia pt chec am luat 2 linguri si pt ursulet, facandu-i si piticului un chec fara cacao, o sa pun cantitatile ca pt un chec iesind astfel dupa calculele mele cam 10 - 12 ursuleti, asta in cazul in care vreti sa faceti chec in diferite forme.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 1 cana de zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana apa
  • 2 cani faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • stafide
  • pt ornat:
  • creioane de la dr oetker
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ursuletul lui andutu:

Punem ouale intregi intr-un caston, le mixam cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam pe rand zaharul, uleiul, apa, praful de copt, faina si esenta de vanilie. Omogenizam compozitia si tapetam formele cu faina, dpa care punem stafide in locul urechilor, ochisorilor, labutelor pentru a le definii mai bine, apoi luam 2 linguri din compozitie si trunam peste stafide, la fel procedam pana terminam compozitia.

Dam la cuptor la foc mic 10 minute, facem testul cu scobitoarea.

Dupa ce am scos formele din cuptor, lasam sa se racoreasca si le rasturnam pe un platou, apoi ornam cu creioane pentru a fi mai haioase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ursuletul lui andutu" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu magiun si nuci

de Miha 9

ieri la 21:27

Gogosi pufoase

ieri la 20:06

Trandafir placinta cu crema de vanilie si afine

ieri la 17:45

Placinta cu vanilie - reteta unui desert de casa savuros

ieri la 08:43

Prajitura cu foi de bezea, nuca si cacao

pe 20.04 la 21:38

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de iaurt si visine