Usturoi murat

de Sim0na in Conserve, 3 Noi 2012 | 9104 vizualizari

 

Sursa: http://alexandra-bucatariamea.blogspot.ro/2012/10/usturoi-murat-in-vin-alb-si-sec.html

 

INGREDIENTE

  • 200 g usturoi
  • 150 ml otet de vin alb
  • 50 ml vin alb
  • 1 lingurita rasa sare gronjoasa
  • 1 lingurita rasa zahar
  • 1 lingurita rasa oregano
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Usturoi murat:

Usturoiul desfacut in catei, l-am pus in apa clocotita pentru cateva secunde.  Apoi l-am scos si l-am pus intr-un vas cu apa rece. Prin aceasta metoda usturoiul se curata foarte usor. Intr-o alta craticioara am pus otetul, vinul, sarea, zaharul si oregano, si le-am pus la fiert. Dupa cateva clocote am dat vasul de pe foc si am adaugat usturoiul curatat, amestecand cca 1 minut. Am scos usturoiul si l-am pus in borcan, apoi am adaugat zeama peste, lasand 1 cm pana sus.  Borcanul le-am sigilat si l-am pus apa clocotita pentru 10 minute. L-am lasat in cuptorul cald pana a doua zi, cand l-am depozitat in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Usturoi murat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fasole galbena la borcan