Vanillekipferl – fursecuri cu vanilie

de Julie in Prajituri, 20 Dec 2012 | 7681 vizualizari

 

Vanillekipferl – fursecuri cu vanilie, in forma de semiluna, dupa o reteta clasica nemteasca. Sunt foarte fragede si aromate si se pregatesc in Germania si Austria in preajma Craciunului.
Un Craciun la Viena fara Vanillekipferl este de neconceput!

 

INGREDIENTE

  • 100 g migdale macinate fin,
  • 200 g faina,
  • 80 g zahar pudra,
  • esenta de vanilie sau cateva seminte de pastaie de vanilie,
  • 175 g unt,
  • 2 galbenusuri de ou,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • zahar pudra si zahar vanilat pentru decor.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vanillekipferl – fursecuri cu vanilie:

Se amesteca repede untul rece cu zaharul pudra, galbenusurile de ou si esenta, apoi se adauga faina amestecata cu migdale si praf de copt. Aluatul obtinut se modeleaza in mai multe role subtiri (cam de un deget) si lungi, care se lasa la frigider, acoperite cu folie alimentara, pentru o ora.

Rolele de aluat, bine racite, se taie cu un cutit in bucati mai mici si se pun in tava tapetata cu hartie de copt, modelandu-le in forma de semilune.

Se incinge cuptorul la 200 de grade si se coc fursecurile timp de 10-15 minute sau pana cand se rumenesc usor la suprafata.


Cat sunt inca fierbinti, se trec prin zahar pudra amestecat cu zahar vanilat.

 

TIPS-URI

1

Dupa ce se racesc, se depoziteaza in cutii din metal sau in borcane din sticla si se pot pastra pana la 4 saptamani. Devin din ce in ce mai fragede pe masura ce timpul va trece peste ele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vanillekipferl – fursecuri cu vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Satisfyyourcravings 1

14.01.2013, 10:37

Îmi plac foarte mult!

Aletta 1

01.08.2016, 12:19

wow

ancutsa 1

21.02.2017, 13:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura din pudding cu biscuiti