Vanillekipferl – fursecuri cu vanilie

de Julie in Prajituri, 20 Dec 2012 | 8413 vizualizari

 

Vanillekipferl – fursecuri cu vanilie, in forma de semiluna, dupa o reteta clasica nemteasca. Sunt foarte fragede si aromate si se pregatesc in Germania si Austria in preajma Craciunului.
Un Craciun la Viena fara Vanillekipferl este de neconceput!

 

INGREDIENTE

  • 100 g migdale macinate fin,
  • 200 g faina,
  • 80 g zahar pudra,
  • esenta de vanilie sau cateva seminte de pastaie de vanilie,
  • 175 g unt,
  • 2 galbenusuri de ou,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • zahar pudra si zahar vanilat pentru decor.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vanillekipferl – fursecuri cu vanilie:

Se amesteca repede untul rece cu zaharul pudra, galbenusurile de ou si esenta, apoi se adauga faina amestecata cu migdale si praf de copt. Aluatul obtinut se modeleaza in mai multe role subtiri (cam de un deget) si lungi, care se lasa la frigider, acoperite cu folie alimentara, pentru o ora.

Rolele de aluat, bine racite, se taie cu un cutit in bucati mai mici si se pun in tava tapetata cu hartie de copt, modelandu-le in forma de semilune.

Se incinge cuptorul la 200 de grade si se coc fursecurile timp de 10-15 minute sau pana cand se rumenesc usor la suprafata.


Cat sunt inca fierbinti, se trec prin zahar pudra amestecat cu zahar vanilat.

 

TIPS-URI

1

Dupa ce se racesc, se depoziteaza in cutii din metal sau in borcane din sticla si se pot pastra pana la 4 saptamani. Devin din ce in ce mai fragede pe masura ce timpul va trece peste ele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vanillekipferl – fursecuri cu vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Satisfyyourcravings 1

14.01.2013, 10:37

Îmi plac foarte mult!

Aletta 1

01.08.2016, 12:19

wow

Ancutsa 1

21.02.2017, 13:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Aricei cu ciocolata