Varza a la Cluj cu varza murata

de poa in Mancaruri cu carne, 30 Apr 2015 | 1672 vizualizari

 

Varza a la Cluj este o reteta relativ usoara, dar care are ca si rezultat o mancarea satioasa!

 

INGREDIENTE

  • 3 - 4 cepe in functie de marime
  • 450 de grame carne macinata (amestec carne vita si porc)
  • 100 grame orez
  • varza murata
  • 3 lingurite pasta de ardei
  • 3 linguri ulei
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza a la Cluj cu varza murata:

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade.


Varza murata se pune la desarat intr-un castron cu apa calduta. Daca ea este foarte acra, se va pune la desarat cu cateva ore bune inainte de a fi preparata. Se stoarce apoi de apa si se taie felii subtiri.


Se taie ceapa cubulete. Se caleste intr-o cratita adaugandu-se sare si piper (dupa gust) si 2 lingurite de pasta de ardei. Din cand in cand se adauga un pic de apa pentru ca ceapa sa nu se arda. Cand ceapa s-a calit si a devenit sticloasa, se adauga carnea si se prajesc impreuna pana ce carnea isi schimba culoarea.


Separat intr-o alta cratita, se caleste varza cu o lingurita de pasta de ardei (dupa preferinta, in loc ce pasta de ardei se poate pune pasta de tomate sau boia) pana cand varza devine moale.


Se fierbe orezul conform instructiunilor de pe cutie/punga.


Intr-o tava de ceramica, unsa in prealabil cu unt, se aseaza in straturi varza, orezul, carnea si apoi din nou un strat de varza.


Se da la cuptor: initial se pune folie de aluminiu deasupra urmand ca aceasta sa fie luata cu vreo 10 minute inainte ca tava sa fie scoasa din cuptor. In functie de varza, tava se lasa la cuptor aproximativ o ora.


Se serveste dupa preferinte: cu smantana, cu ardei iute proaspat sau murat.


Va doresc Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Ca si condimente se mai pot pune cimbru, foi de dafin

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la Cluj cu varza murata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Adele 1

05.05.2015, 17:36

Bya Ralu 1

07.05.2015, 16:54

super buna

mihaelar63 1

09.07.2015, 03:13

Foarte buna varza a la Cluj

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu branza si dulceata de zmeura

de oanapl 5

ieri la 22:51

Tortellini ( bicolori ) de casa, cu ciuperci si cascaval

de Ina 7

ieri la 21:46

Pizza dulce

ieri la 18:37

RETETA RECOMANDATA
Varza calita