Varza a la Turda (la vas roman)

de mihaelar63 in Porc, 15 Feb 2012 | 2478 vizualizari

 

Era sa fie ,, Varza a la Cluj '', dar robotul a facut nazuri la tocat carnea .Am sa-i spun deci ,, Varza a la Turda ''.
Mancarica aceasta ,, neprogramata ''a iesit deosebita .
Concluzia : Cu aceleasi ingrediente ,gustul e diferit in functie de preparare .
Corespunde ,,principiilor '' mele : perioada rapida de pregatire si gustos .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne porc
  •  1 buc praz
  •  4 linguri pasta Kapia
  • 100 ml ulei
  • sare
  • 1/2 varza murata
  •  1/2 varza verde
  • 1 lingura  rasa cimbru uscat
  •  2 foi dafin
  •  4 rosii
  •  6 linguri orez  
  •   1 ardei iute
  •  Smantana -optional
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza a la Turda (la vas roman):

Pentru inceput puneti vasul  roman umplut cu apa rece timp de 30 min .

Carnea taiata cubulete , prazul maruntit se caleste  3-4 min in jumatate din cantitatea de ulei .Adugati sare dupa gust si pasta de kapia .

Taiati varza fasii , sarati , adaugati cimbrul  si inabusiti cu o cana de apa sa-si reduca din volum .

,,Claditi '' in vasul roman un rand varza , un rand carne si  deasupra terminati cu varza .

Deasupra taiati 3 rosii si ardeiul iute . Adaugati apa cat sa acopere compozitia . Stropiti cu restul de ulei .

Dati la cuptor , foc mediu , 1.5 ore

 Serviti dupa preferinta cu smantana sau chefir [ care este mai usurel ]

 

TIPS-URI

1

Alegeti carne fara grasime , are mai putine calorii .

2

Tips de chef  : decorati intodeauna cu ingrediente ce le-ati folosit la reteta .

RETETA IN IMAGINI

Varza  a la Turda (la vas roman)-0
Varza  a la Turda (la vas roman)-1
Varza  a la Turda (la vas roman)-2
Varza  a la Turda (la vas roman)-3
Varza  a la Turda (la vas roman)-4
Varza  a la Turda (la vas roman)-5
Varza  a la Turda (la vas roman)-6
Varza  a la Turda (la vas roman)-7

COMENTARII (15)

mirela0911

mirela0911 1

15.02.2012, 12:00

Vaaaaiii cum arata!

Lau

Lau 1

15.02.2012, 13:28

ce bine arata

iri_iri

iri_iri 1

15.02.2012, 17:29

daca ti-a mai ramas sa imi spui sa vin si euuuuuuuuu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!