Varza a la Turda (la vas roman)

de mihaelar63 in Porc, 15 Feb 2012 | 3121 vizualizari

 

Era sa fie ,, Varza a la Cluj '', dar robotul a facut nazuri la tocat carnea .Am sa-i spun deci ,, Varza a la Turda ''.
Mancarica aceasta ,, neprogramata ''a iesit deosebita .
Concluzia : Cu aceleasi ingrediente ,gustul e diferit in functie de preparare .
Corespunde ,,principiilor '' mele : perioada rapida de pregatire si gustos .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne porc
  •  1 buc praz
  •  4 linguri pasta Kapia
  • 100 ml ulei
  • sare
  • 1/2 varza murata
  •  1/2 varza verde
  • 1 lingura  rasa cimbru uscat
  •  2 foi dafin
  •  4 rosii
  •  6 linguri orez  
  •   1 ardei iute
  •  Smantana -optional
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza a la Turda (la vas roman):

Pentru inceput puneti vasul roman umplut cu apa rece timp de 30 min .


Carnea taiata cubulete , prazul maruntit se caleste 3-4 min in jumatate din cantitatea de ulei .Adugati sare dupa gust si pasta de kapia .


Taiati varza fasii , sarati , adaugati cimbrul si inabusiti cu o cana de apa sa-si reduca din volum .


,,Claditi '' in vasul roman un rand varza , un rand carne si deasupra terminati cu varza .


Deasupra taiati 3 rosii si ardeiul iute . Adaugati apa cat sa acopere compozitia . Stropiti cu restul de ulei .


Dati la cuptor , foc mediu , 1.5 ore


Serviti dupa preferinta cu smantana sau chefir [ care este mai usurel ]

 

TIPS-URI

1

Alegeti carne fara grasime , are mai putine calorii .

2

Tips de chef  : decorati intodeauna cu ingrediente ce le-ati folosit la reteta .

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la Turda (la vas roman)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

mirela0911 1

15.02.2012, 12:00

Vaaaaiii cum arata!

Lau 1

15.02.2012, 13:28

ce bine arata

iri_iri 1

15.02.2012, 17:29

daca ti-a mai ramas sa imi spui sa vin si euuuuuuuuu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dulceata de coacaze rosii/negre
  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Urși de mamaliga cu branza

de RODIMUR 5

ieri la 19:36

Salata de cruditati

de Oana 9

ieri la 14:09

Dulceata de gutui

de Ancutsa 5

pe 15.10 la 22:37

RETETA RECOMANDATA
Varza dulce cu afumatura la cuptor ( 2 )