Porc, ananas, orez şi ciuperci

de Ade200 in Porc, 27 Mai 2012 | 1343 vizualizari

 

Încercaţi o variantă orientală gustoasă!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de carne de porc
  • 2 cepe mari
  • 1 cutie de ananas
  • putin ardei roşu
  • 1 ardei iute(facultativ)
  • pudră de roşcove(facultativ)
  • curry sau pudră de Colombo
  • orez Basmati
  • ulei
  • sos de soia
  • ciuperci champignons
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porc, ananas, orez şi ciuperci:

Taie bucăţi mici carnea şi o prăjeşte în ulei. Adaugă ceapa felii subţiri şi ardeiul şi mai căleşte 15 minute.

Adaugă curry dupa gust(1 linguriţă pâna la 3 linguri), amestecă bine. Adaugă sucul din ananas si un pahar de apă şi mai fierbe cam 1 oră acoperit. Verifica să nu se prindă şi dacă e carnea făcută. Adaugş sos de soia şi ananasul bucăţele. Vezi dacă mai trebuie sare şi serveşte cu orez fiert, cu ciuperci, murături sau salată verde.

Am făcut rost de pudră de roşcove de la un magazin bio că eram curioasă cum este şi am adaugat puţin. E un gust asemănator cu cacaua.

Eu am făcut ciuperci astfel: am tăiat ciupercile champignons felii(cu codiţe cu tot), le-am pus în tigaie cu 1 lingură de apă pentru ca apoi îşi lasă ele apă. După ce apa a scăzut, am pus cam 50 g de unt si puţin ulei şi le-am prăjit. Spre sfârşit am pus sos de soia şi 1 linguriţă de lichior care i-au dat un gust grozav, fin de tot. Puteţi pune coniac dacă nu aveţi lichior. Am potrivit de sare şi piper.Am pus şi niste smântână si gata! De-li-cioa-se!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Porc, ananas, orez şi ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

alinutzika 1

27.05.2012, 16:32

bbbuuuun

MotanLaOale 1

27.05.2012, 20:01

mamaieelena 1

28.05.2012, 23:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulouri de porc cu spanac si cascaval