Varza acra cu sorici si coaste de porc

de merisor in Porc, 27 Feb 2014 | 2114 vizualizari

 

Noua nu prea ne place varza acra gatita decat la sarmale, dar aceasta a iesit delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 2 verze potrivit de mari
  • 3 cepe
  • 1 morcov
  • 200 ml grasime de pasare topita
  • piper
  • 1 crenguta cimbru uscat
  • lujeri de marar uscat
  • 1 capatana de usturoi
  • 8 coaste de porc
  • 150 gr sorici
  • 3 foi dafin.
  • 200 gr ketchup de casa
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza acra cu sorici si coaste de porc:

Tocam varza si o punem in apa calda cat sa fie acoperita, pentru a mai elimina din sare.


O lasam asa pana cand obtinem rezultatul dorit, gustand varza din cand in cand si schimband apa daca este cazul.


Punem grasimea de pasare la incins si calim in ea ceapa si morcovul, apoi adaugam ketchupul si mai lasam cateva minute pe foc mestecand din cand in cand.


Punem varza scursa bine de apa peste amestecul de pe foc, adaugam foile de dafin, crenguta de cimbru, piperul, lujerii de marar, soriciul taiat fasii si usturoiul tocat feliute, amestecam bine totul si dam varza la cuptor la 180 de grade pentru mai mult de o ora, mai gustam din cand in cand si vedem cand este gata.


Separat preparam coastele de porc la cuptor in untura de porc si condimentate.


Servim varza alaturi de coaste si mamaliguta cu smantana.



 

TIPS-URI

1

Se poate adauga usturoi si in timpul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza acra cu sorici si coaste de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (48)

Alexandra Burz 1

03.03.2014, 08:20

suuper bun

Xandrinne 1

31.01.2015, 10:09

Panacris 1

04.05.2016, 09:37

Bunaciunee!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu brânză şi fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Lucicos ca la bunica