Varza calita

de ionix in Porc, 18 Dec 2009 | 9130 vizualizari

 

varzica asta o stiu de la mamica mea... mami o face mult mai buna dar nah si a mea e buna :D:D
daca nu puneti carnita deasupra, care e pt soti de obicei, e buna de post... eu o mananc cand e post :p

 

INGREDIENTE

  • o varza acra
  • 2 cepe
  • 4-5 linguri cu bulion (in functie de cat de acra este varza voastra)
  • 1 ardei gras
  • o cana cu apa
  • 2-3 linguri cu ulei
  • marar
  • sare, piper,
  • o lingurita cu  cimbru
  • foi de dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza calita:

 

Se ia o tava si se unge cu ulei. In tava se aseaza varza taiata fidelute.

Peste varza se pune ceapa,  ardeiul si maruntul tocat si se amesteca un pic.

Se pun sarea, piperul, cimbrul si 2-3 foi de dafin.

Peste se pun 2 linguri cu ulei si bulionul dizolvat in apa.

Tava se acopera cu o folie de staniol si se da la cuptor, cuptor care a fost in prealabil incins.

Se lasa la foc mic circa o ora si jumatate iar apoi se ia folia de aluminiu. 

Fara folia de aluminiu, se mai lasa la foc mediu pana cand se rumeneste un pic varza.

Dupa ce am scos-o din cuptor, noi am pus si niste carnita de porc prajita este ea. da stiu, nu-i prea sanatos :D:D

Se serveste alaturi de o mamaliguta buna, un ardei iute si un paharel de palinca buna.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

daca aveti varza sarata ar fi de preferat sa nu mai puneti sare

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza calita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Varza calita-0
Varza calita-1
Varza calita-2
Varza calita-3
Varza calita-4
Varza calita-5

COMENTARII (5)

pana_luminita

pana_luminita 1

19.12.2009, 21:13

tare buna cred a fost , data viitoare sa te gandesti si la noi

ArianaBala

ArianaBala 1

02.12.2010, 12:13

Ti-am incercat reteta, si mi-a placut foarte mult. Insa nu am folosit folia de aluminiu, ci un capac termorezistent. Folia asta, bat-o vine, nu e sanatoasa daca este implicata in preparari termice

ionix

ionix 1

05.12.2010, 21:24

@Ariana... mă bucur că ţi-a plăcut..... dap, ai dreptate cu folia aia păcătoasă...o cam folosesc când fac la cuptor...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!