Varza calita

de ionix in Porc, 18 Dec 2009 | 9296 vizualizari

 

varzica asta o stiu de la mamica mea... mami o face mult mai buna dar nah si a mea e buna :D:D
daca nu puneti carnita deasupra, care e pt soti de obicei, e buna de post... eu o mananc cand e post :p

 

INGREDIENTE

  • o varza acra
  • 2 cepe
  • 4-5 linguri cu bulion (in functie de cat de acra este varza voastra)
  • 1 ardei gras
  • o cana cu apa
  • 2-3 linguri cu ulei
  • marar
  • sare, piper,
  • o lingurita cu  cimbru
  • foi de dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza calita:


Se ia o tava si se unge cu ulei. In tava se aseaza varza taiata fidelute.


Peste varza se pune ceapa, ardeiul si maruntul tocat si se amesteca un pic.


Se pun sarea, piperul, cimbrul si 2-3 foi de dafin.


Peste se pun 2 linguri cu ulei si bulionul dizolvat in apa.


Tava se acopera cu o folie de staniol si se da la cuptor, cuptor care a fost in prealabil incins.


Se lasa la foc mic circa o ora si jumatate iar apoi se ia folia de aluminiu.


Fara folia de aluminiu, se mai lasa la foc mediu pana cand se rumeneste un pic varza.


Dupa ce am scos-o din cuptor, noi am pus si niste carnita de porc prajita este ea. da stiu, nu-i prea sanatos :D:D


Se serveste alaturi de o mamaliguta buna, un ardei iute si un paharel de palinca buna.



Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

daca aveti varza sarata ar fi de preferat sa nu mai puneti sare

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza calita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

pana_luminita 1

19.12.2009, 21:13

tare buna cred a fost , data viitoare sa te gandesti si la noi

ArianaBala 1

02.12.2010, 12:13

Ti-am incercat reteta, si mi-a placut foarte mult. Insa nu am folosit folia de aluminiu, ci un capac termorezistent. Folia asta, bat-o vine, nu e sanatoasa daca este implicata in preparari termice

ionix 1

05.12.2010, 21:24

@Ariana... mă bucur că ţi-a plăcut..... dap, ai dreptate cu folia aia păcătoasă...o cam folosesc când fac la cuptor...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Pui cu dovlecei en papillote
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

RETETA RECOMANDATA
Varza dulce calita cu costita afumata la Philips Multicooker