Iahnie de fasole alba cu afumatura

de divainbucatarie in Porc, 28 Feb 2011 | 2969 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 800 g fasole alba
  • 400 g ciolan afumat
  • 200 g carnat afumat
  • 1 ceapa mare
  • 1 gogosar sau 1 ardei kapia
  • 2 morcovi
  • 1 foaie dafin
  • 1 fir cimbru
  • 1 catel usturoi
  • 1/2 ceasca bulion
  • 1/2 ceasca vin alb
  • sare
  • piper
  • Pentru servit :
  • patrunjel verde,
  • ceapa rosie
  • sau muraturi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole alba cu afumatura:

Spalam fasolea in mai multe ape si o lasam la muiat intr-un castron cu apa minim 6 ore. Scurgem apoi de apa in care a stat si o punem la fiert in apa rece. Dupa aproximativ 20 de minute, cand apa se ingalbeneste, se arunca si o inlocuim cu alta apa rece, continuand fierberea. Vom proceda astfel de 2 ori.

Cand inlocuim apa pentru a treia oara adaugam ciolanul afumat, morcovii, gogosarul, usturoiul si frunza de dafin. Lasam sa fiarba la foc mic, luand spuma de cate ori este nevoie. Separat calim ceapa, peste care adaugam bulionul, vinul, cimbrul si carnatii prajiti anterior. Lasam sa fiarba 2-3 minute, apoi le turnam peste fasole. Asezonam cu sare si piper. Continuam sa fierbem iahnia inca 30 de minute.O servim calda, cu patrunjel verde tocat.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole alba cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Iahnie de fasole alba cu afumatura-0
Iahnie de fasole alba cu afumatura-1
Iahnie de fasole alba cu afumatura-2

COMENTARII (24)

divainbucatarie

divainbucatarie 1

01.03.2011, 08:36

multumesc Motane!

madi_marin

madi_marin 1

01.03.2011, 09:38

wow....cum poate sa arate....

mirela0911

mirela0911 1

01.03.2011, 18:49

Ce bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostoli cu cacao si nutella

de Rux 9

Crostoli cu cacao...

ieri la 22:36

Chec cu lamaie, alune, nuci si glazura

de Rocsi 9

Chec cu lamaie,...

ieri la 20:26

Cornulete cu untura si gem

de Aletta 4

Cornulete cu...

ieri la 20:05

Budinca de cozonac panettone

Budinca de...

ieri la 19:53