Iahnie de fasole alba cu afumatura

de divainbucatarie in Porc, 28 Feb 2011 | 5056 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 800 g fasole alba
  • 400 g ciolan afumat
  • 200 g carnat afumat
  • 1 ceapa mare
  • 1 gogosar sau 1 ardei kapia
  • 2 morcovi
  • 1 foaie dafin
  • 1 fir cimbru
  • 1 catel usturoi
  • 1/2 ceasca bulion
  • 1/2 ceasca vin alb
  • sare
  • piper
  • Pentru servit :
  • patrunjel verde,
  • ceapa rosie
  • sau muraturi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole alba cu afumatura:

Spalam fasolea in mai multe ape si o lasam la muiat intr-un castron cu apa minim 6 ore. Scurgem apoi de apa in care a stat si o punem la fiert in apa rece. Dupa aproximativ 20 de minute, cand apa se ingalbeneste, se arunca si o inlocuim cu alta apa rece, continuand fierberea. Vom proceda astfel de 2 ori.

Cand inlocuim apa pentru a treia oara adaugam ciolanul afumat, morcovii, gogosarul, usturoiul si frunza de dafin. Lasam sa fiarba la foc mic, luand spuma de cate ori este nevoie. Separat calim ceapa, peste care adaugam bulionul, vinul, cimbrul si carnatii prajiti anterior. Lasam sa fiarba 2-3 minute, apoi le turnam peste fasole. Asezonam cu sare si piper. Continuam sa fierbem iahnia inca 30 de minute.O servim calda, cu patrunjel verde tocat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole alba cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Racituri cu ciolan afumat