Varza calita cu carnati afumati - Savoare si gust intr-un preparat traditional

de Andra_Constantinescu in Porc, 8 Noi 2015 | 29598 vizualizari

 

Rasfata-te cu arome si savoare traditionala cu reteta simpla si reconfortanta de varza cu carnati afumati. Aceasta mancare clasica aduce impreuna gustul verzei si aroma bogata a carnatilor afumati, creand o combinatie perfecta pentru o masa copioasa si delicioasa.
Pentru Varza calita cu carnati afumati - Savoare si gust intr-un preparat traditional ai nevoie de urmatoarele ingrediente: varza, carnati, ceapa, ardei, pasta tomate.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Varza calita cu carnati afumati - Savoare si gust intr-un preparat traditional
  • 5 carnati de porc, afumati;
  • 2-3 linguri ulei;
  • o ceapa;
  • un ardei kapia;
  • o varza alba (circa 1 kg);
  • o jumatate de lingurita de boia de ardei dulce;
  • o lingura pasta de tomate;
  • sare.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza calita cu carnati afumati - Savoare si gust intr-un preparat traditional:

Cum se prepara Varza calita cu carnati afumati - Savoare si gust intr-un preparat traditional

Carnatii se taie in bucati mici si se calesc in ulei, intr-o cratita.

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. 

Ardeiul se curata de seminte, se spala si se taie marunt. Se pune impreuna cu ceapa la calit, peste carnati, adaugand si putina sare. 

Varza se spala, se taie in bucati mari, care se introduc, pe rand, in robotul de bucatarie, pentru a le da pe razatoarea mare. Se pune in cratita, frecandu-se cu putina sare, apoi se lasa la calit, mestecand des. Spre final, trebuie avut grija sa nu se prinda de cratita. Tot atunci se adauga boiaua de ardei si pasta de tomate si se mai tine circa 5 minute la foc, se potriveste de sare, dupa care se poate servi.

Iti recomandam sa incerci si reteta de Varza cu costita la tuci, o mancare buna de te lingi pe degete pe care o poti servi cu Mamaliga bucovineana de cartofi si Ardei iuti la otet.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza calita cu carnati afumati - Savoare si gust intr-un preparat traditional" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Varza a la Cluj, o reteta traditionala plina de savoare