Varza calita cu carne de porc la cuptor

de tiby in Porc, 21 Mar 2014 | 9657 vizualizari

 

O reteta delicioasa si consistenta...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpa de porc
  • 2-3 kg varza proaspata
  • 2 cepe mari
  • 1 ardei gras verde
  • 1 foaie dafin
  • cimbru
  • ulei
  • sare
  • piper boabe
  • piper macinat
  • apa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza calita cu carne de porc la cuptor:

Se spala carnea de porc si se feliaza ca pentru gratare (sa nu fie felii foarte groase). Se condimenteaza cu sare si piper negru macinat.

Se pune ulei la incins intr-o tigaie, se prajeste doar putin carnea pe ambele parti cat sa capete culoare rumenie de prajit si cand este gata se scoate pe o farfurie.

Se curata ceapa si ardeiul si se taie marunt. Varza se taie fideluta sau se da pe razatoarea cu ochiuri mari.

Intr-o cratita, se toarna uleiul in care s-a prajit carnea si se adauga ceapa taiata, se lasa sa se caleasca putin dupa care se adauga si ardeiul si se calesc impreuna pana se inmoaie.

Se adauga varza tocata si se amesteca pana scade putin apoi se toarna doua cani de apa si se lasa sa fiarba 10 minute. Se adauga foaia de dafin, cimbrul si cateva boabe de piper dupa care se potriveste de sare si piper macinat dupa gust (e buna mai condimentata, dar repet - dupa gust). Se mai lasa 5 minute sa fiarba impreuna dupa care se trage de pe foc.

Intr-o tava de sticla termorezistenta se pune un strat de varza apoi bucatile de carne si se acopera cu alt strat de varza. Tava se introduce in cuptorul incins in prealabil la 170-180 de grade si se lasa aproximativ 50-60 de minute.

Se serveste fierbinte.

Pofta buna !

TIPS-URI

1

apa poate fi inlocuita cu supa de carne (daca aveti disponibila...)

2

la servire se poate adauga putina smantana peste varza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza calita cu carne de porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Varza cu costita afumata