Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
"Retete de post creative"
Varza se spala, se taie in jumatati si se toaca. Se presara sare si se amesteca cu mana,cateva minute (ca si cum ati framanta).Se lasa 1 ora,pana isi lasa zeama (nu va rezulta multa).Apoi se pune intr-o cratita (cu tot cu zeama), cu ardeiul taiat cubulete ,ulei ,pasta de rosii, boiaua si se amesteca.Se adauga 1/2 cana de apa si se pune pe ochiul mediu de la aragaz (foc mic), cu capac.
Se fierbe 1 ora si 30 minute sau 2 ore (depinde de varza),timp in care mai adaugati putina apa si amestecati .Daca doriti varza cu sos,adaugati mai multa apa.Eu am facut-o mai uscata si in acest caz , am adaugat cate 1/2 cana din cand in cand, pentru a nu se arde.
Mamaliga: se pune apa la fiert, iar cand da in clocot se adauga sare si malaiul treptat, amestecand cu telul, pentru a nu face cocoloase. Se fierbe 15 minute, iar in acest timp amestecati. Pentru a decupa diferite forme, puneti o parte de mamaliga intr-o farfurie de supa si lasati sa se raceasca. Apoi o rasturnati usor si decupati cu forme de fursecuri.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult