Ciuperci umplute

de Furnicuti in Mancaruri de post, 21 Apr 2010 | 4017 vizualizari

 

O excelenta mancare de post si nu numai, rapid de facut si foarte aromata.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ciuperci (la noi au fost 8 ciuperci)
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 ceapa rosie
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • sare, piper, oregano, boia (optional)
  • putin ulei pt prajit
  • zeama de lamaie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci umplute:

Spalam ciupercile si le scoatem piciorusele. Le stropim bine cu zeama de lamaie ca sa ramana albe si frumoase.


Tocam ambele tipuri de ceapa si le punem la calit in putin ulei. Adaugam sare si cateva linguri de apa ca sa fiarba linistite. In acest timp tocam piciorusele de la ciuperci si putem toca si 1-2-3 ciuperci (depinde cat sunt de mari) ca sa avem suficienta compozitie pentru umplutura. Trebuie sa tinem cont si ca atunci cand vor fierbe, piciorusele si ciupercile tocate vor scadea destul de mult, asa ca poate parea cam mult cand putem in tigaie, dar cand sunt gata sa observam ca e tocmai bine.Dupa ce ceapa a fiert cam 10 minute, adaugam ciupercile tocate, putina apa si le lasam sa fiarba inca 10 minute.


Tocam verdeturile marunt si le adaugam peste amestecul din tigaie. Condimentam cu sare, oregano, piper si boia si stingem focul.

In tava in care vom coace ciupercile intindem folie de aluminiu si o ungem cu putin ulei. Luam cu lingura din compozitia din tigaie si umplem ciupercile nu foarte mult, pentru ca ele se micsoreaza destul cand se coc si apoi riscam sa ne cada bunatate de umplutura din ciuperci.


Dam la cuptorul incins la 180 - 200 de grade (treapta medie) cam 40 de minute.

 

TIPS-URI

1

daca aveti ciupercile prea mari, si obtineti prea putina umplutura, puteti toca si o ciuperca sau doua in amestecul de umplut.

2

daca vreti, puteti adauga si niste branza de burduf sau cas dulce framantat in umplutura

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci umplute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

nadina73 1

21.04.2010, 21:17

super bune eu sant inebunita dupa ciuperci grozave,5 furculite

marcela1979 1

22.04.2010, 09:08

ce bunute sunt

ana 1

07.06.2010, 12:52

Foarte gustoase!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mancare de post - Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii