Varza de Bruxelles gratinata

de CulinaryRainbow in Mancaruri de legume, 8 Feb 2016 | 819 vizualizari

 

Varza de Bruxelles este specială atât prin mărimea ei, prin gust, dar mai ales prin proprietățile sale. E aromată, aș zice eu. E plină de vitamine și are mai multă vitamina C și D decât conopida. Doar broccoli o întrece. :) Unde mai pui că e bogată în acid folic. Mineralele pe care le conține, ajută la cicatrizarea rănilor, este un bun diuretic și se pare că este un remediu excelent pentru stările de oboseală.
Și cei mici pot s-o consume. Poate fi introdusă în alimentația acestora după vârsta de 1 an.
Azi m-am gândit să pregătesc o rețetă ușoară, bazată pe două ingrediente principale: varză și brânzeturi. Se potrivesc de minune, iar gustul e nemaipomenit.

 

INGREDIENTE

  • varză de Bruxelles 500 g
  • unt 50 g
  • mozzarella 100 g
  • emmentaler 100 g
  • smântână pentru gătit 200 ml
  • lapte 100 ml
  • ouă 1 buc
  • piper
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza de Bruxelles gratinata:

Am pus pe foc o oală cu apă. După ce a început să fiarbă am adăugat puțină sare.


Am înlăturat primul strat de foițe de pe varză, am tăiat-o în jumătăți și am fiert-o timp de 2 minute.


Am pus mozzarella, untul, oul, smântâna și laptele în blender și cu ajutorul acestuia am pregătit sosul. Nu am uitat de condimente. Acestea se blendează împreună cu sosul pentru a-i activa gustul.


Într-o tavă din sticlă termorezistentă am alternat un rând de varză de Bruxelles și unul de Emmentaler ras, peste care am turnat sosul.


Am așezat tava în cuptor timp de 20 de minute. Temperatura acestuia trebuie să fie de 160°C.


În ultimele 5 minute am scos tava pentru a presăra deasupra Emmentaler ras. Am dat iar tava la cuptor și am așteptat ca acesta să capete o minunată culoare brun-aurie.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza de Bruxelles gratinata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Gicuta69 1

10.02.2016, 16:09

Arata foarte bine!

CulinaryRainbow 1

11.02.2016, 15:49

Mihaela, și mie-mi place tare mult. Salată mai fac cu ea uneori. Va trebui să pun rețeta.

CulinaryRainbow 1

11.02.2016, 15:50

Gicuța, mulțumesc frumos!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro