Varza dulce cu afumatura

de Dya Daniela Andrei in Porc, 28 Iun 2014 | 22847 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2,5 kg varza proaspata
  • 1 kg scarita/coaste afumata/e
  • 2 morcovi
  • o ceapa uscata
  • un ardei gras rosu
  • sare dupa gust
  • 2 linguri cu ulei
  • o cescuta cu apa
  • 600 ml bors de putina
  • 100 ml suc de rosii/bulion
  • crengute de cimbru uscat
  • o legatura de patrunjel proaspat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza dulce cu afumatura:

Rumenim afumatura in cele 2 linguri cu ulei, adaugam morcovii, ceapa si ardeiul tocate marunt si le calim usor. Varza o taiem fideluta si o adaugam peste afumatura. Turnam cescuta cu apa (sa ajutam procesul de fierbere; ulterior varza isi va lasa suficienta apa, cat sa acopere necesarul), amestecam usor si fierbem totul la foc potrivit, pana ce varza este bine patrunsa.


Saram dupa gust, adaugam borsul de putina si sucul de rosii/bulionul si continuam fierberea pentru inca 10 minute aproximativ, cat sa dea in clocot de cateva ori. Dupa ce oprim focul presaram patrunjelul proaspat tocat si aromam cu cimbru uscat.


Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza dulce cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Dya Daniela Andrei 1

30.06.2014, 16:46

Multumesc!

elucubratiiculinare 1

30.06.2014, 17:31

salivez si eu

Dya Daniela Andrei 1

01.07.2014, 00:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

RETETA RECOMANDATA
Varză cu afumătură la ceaun