Varza ungureasca

de Patricia Iordache in Porc, 28 Feb 2013 | 4385 vizualizari

 

Aceasta reteta o am de multa vreme...in caietul meu cu retete scrie "Varza ungureasca" 08.06.2005. O prepar destul de des si va asigur ca o sa va placa.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr slaninuta afumata;
  • 1.5 kg varza proaspata (cam 2 verze potrivite);
  • untura (eu am pus folosit ulei);
  • 2 cepe mari;
  • boia dulce;
  • sare, piper;
  • 4 foi de dafin;
  • 2-3 linguri bulion;
  • 1 cana de bors (sau 2 lingurite de bors la plic);
  • 1 cub knorr de gaina;
  • 1 l apa
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza ungureasca:

Tocam marunt varza, o amestecam cu sare si o lasam de-o parte 30 min.


Dupa cele 30 minute amestecam bine varza si o stoarcem foarte bine in maini, pana iese sarea si apa din ea.


Taiem cepele marunt si le calim in ulei. Peste ceapa adaugam slaninuta tocata potrivit, sare, piper si boia dulce. Punem varza stoarsa si amestecam continuu ca sa nu se lipeasca.


Turnam 1 l apa calda in care am diluat cubul cu gust de gaina si borsul.


Amestecam totul si lasam putin pe foc pana incepe sa fiarba. Punem foile de dafin, pudram pe deasupra cu boia (fara sa mai amestecam dupa aceea) si dam totul la cuptorul incins la 220 grade aproximativ o ora (gustam sa fie varza fiarta).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza ungureasca" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Sim0na 1

28.02.2013, 12:48

Place varza cu ardei si mamaliguta!

Patricia Iordache 1

28.02.2013, 13:06

Varza e, ardeiul e, mamaliguta nu-i

Rocsi 1

28.02.2013, 13:59

Cred si eu ca e foarte buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 merisor

7160 puncte

MotanLaOale

6760 puncte

mirela0911

6120 puncte

Constelatialeu

5930 puncte

RODIMUR

5260 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute in sos de smantana si bulion