" Varzare"

de daniastefania in Mancaruri de legume, 6 Iun 2015 | 2694 vizualizari

 

O placinta tare gustoasa, buna de luat si la pachet. Numele de " varzare" vine de la faptul ca este umpluta cu verdeturi. Sper sa va placa.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 1 lingurita sare
  • 250 ml apa
  • 20 ml ulei
  • 1 salata verde
  • Cozile de la 2 cepe verzi
  • 2 legaturi marar
  • Sare
  • Ulei
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA " Varzare":

Pregatim aluatul pentru placinte. Dizolvam drojdia in apa calduta. Adaugam faina cernuta, sarea si uleiul si framantam bine, pana obtinem un aluat elastic. Acoperim vasul cu un prosop de bucatarie si lasam aluatul sa dospeasca pana isi dubleaza volumul.

Pregatim in acest timp umplutura. Salata, cozile de ceapa verde si mararul se spala bine si se taie marunt intr-un vas. Se sareaza bine si se lasa 30 minute sa-si lase apa. Apoi se storc bine si se amesteca verdeata cu o lingura de ulei. Dupa ce a dospit aluatul, il impartim in bilute, pe care apoi le intindem in forma de cerc. Punem o lingura de verdeata in mijloc, apoi adunam marginile. Intindem usor aluatul, sa nu iasa umplutura si prajim placintile intr-o tigaie incinsa, unsa cu putin ulei. Le prajim pe ambele parti, pana sunt frumos rumenite. Le servim calde, dar sunt tare bune si reci.

Pofta mare!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "" Varzare"" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

7117 puncte

mihaelar63

4819 puncte

Rocsi

4698 puncte

katty

4376 puncte

RODIMUR

3284 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ficatei prajiti
  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinta cu branza, spanac si oua de prepelita