" Varzare"

de daniastefania in Mancaruri de legume, 6 Iun 2015 | 4278 vizualizari

 

O placinta tare gustoasa, buna de luat si la pachet. Numele de " varzare" vine de la faptul ca este umpluta cu verdeturi. Sper sa va placa.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 1 lingurita sare
  • 250 ml apa
  • 20 ml ulei
  • 1 salata verde
  • Cozile de la 2 cepe verzi
  • 2 legaturi marar
  • Sare
  • Ulei
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA " Varzare":

Pregatim aluatul pentru placinte. Dizolvam drojdia in apa calduta. Adaugam faina cernuta, sarea si uleiul si framantam bine, pana obtinem un aluat elastic. Acoperim vasul cu un prosop de bucatarie si lasam aluatul sa dospeasca pana isi dubleaza volumul.

Pregatim in acest timp umplutura. Salata, cozile de ceapa verde si mararul se spala bine si se taie marunt intr-un vas. Se sareaza bine si se lasa 30 minute sa-si lase apa. Apoi se storc bine si se amesteca verdeata cu o lingura de ulei. Dupa ce a dospit aluatul, il impartim in bilute, pe care apoi le intindem in forma de cerc. Punem o lingura de verdeata in mijloc, apoi adunam marginile. Intindem usor aluatul, sa nu iasa umplutura si prajim placintile intr-o tigaie incinsa, unsa cu putin ulei. Le prajim pe ambele parti, pana sunt frumos rumenite. Le servim calde, dar sunt tare bune si reci.

Pofta mare!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "" Varzare"" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de pateuri cu branza