Varzari

de Georgiana78 in Mancaruri de post, 18 Mar 2012 | 4710 vizualizari

 

Imi place varza murata in fel si chip si am gasit reteta asta intr-o veche revista practic si nu am rezistat sa nu o incerc!

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 500 gr faina
  • 150 ml apa
  • 150 ml ulei
  • sare

Umplutura:

  • 1 varza acra mica
  • 1 lingurita sare (daca varza nu este prea sarata)
  • ulei
  • piper
  • nucsoara (eu nu am avut)
  • cimbru
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varzari:

Aluat:


- pui faina intr-un castron si faci o adancitura in mijloc unde pui sarea si incepi sa framanti cu apa si uleiul pana obti o coca suficient de tare si lasi sa se odihneasca


Umplutura:


- speli varza, o toci marunt, o storci si o calesti in ulei cu putina apa, sare(daca este nevoie) piper si condimente cel putin 30-40 min


- intinzi din aluat o foaie si o tai in patrate cu latura de 10 cm si pui pe fiecare patrat cate o lingura din compozitia de varza di aduci colturile de aluat in mijloc ca la poale-n brau (spacifica in reteta din revista)


- asezi toate placintele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dai la cuptor la 190C pentru 35-45 min

 

TIPS-URI

1

in reteta originala se punea si 1 lingurita zahar si una de faina in varza, dar mie nu-mi place asa...

Daca ti-a placut reteta noastra "Varzari" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

mamaieelena 1

19.03.2012, 00:58

grozav

MIUTA 1

19.03.2012, 12:18

Super bune vreau si eu

Georgiana78 1

19.03.2012, 21:20

Va multumesc! Va servesc cu placere!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cornulețe fragede, cu rahat

de RODIMUR 5

ieri la 22:30

Prajitură de toamnă

ieri la 20:33

Paste gratinate cu pui, dovlecei și bacon

ieri la 19:30

 Fasole cu cârnați afumați de porc

de RODIMUR 5

ieri la 15:38

RETETA RECOMANDATA
Pilaf de orez cu ciuperci