Vărzări

de Panacris in Mancaruri de post, 24 Mar 2014 | 5077 vizualizari

 

De mult poftesc la aceste vărzări, adică scoverzi umplute cu varză sau mai bine zis langoși cu varză ;) Bunica și Laura au dat startul la plăcinte, așă că am pus pe Maricica (mașina de pâine!), la treaba ”urâtă”, adică cea de a frământa și a dospi, eu m-am ocupat de partea mai ușoară, prepararea umpluturii etc. Gata cu vorbăraia, spor la treabă;)

 

INGREDIENTE

  • apă cca. 350 ml.,
  • făină albă de grâu 700 g,
  • sare iodată 1 linguriță,
  • zahăr brun 2 lingurițe,
  • ulei de măsline 3 linguri,
  • drojdie uscată Dr. Oetker 1 plic,
  • Pentru umplutură:
  • varză proaspătă cca. 300 g,
  • ceapă verde 2-3 fire,
  • sare iodată,
  • ulei de măsline cca. 2-3 linguri,
  • piper proaspăt măcinat.
  • Pentru prăjit:
  • cca. 500 ml ulei de palmier.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vărzări:

Maricica, mașina de frământat, copt pâine e ajutorul meu la aluaturi dospite. În recipientul masinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojdia. (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!).Se programeaza aparatul pentru frământat și dospit, care durează 90 de minute. Atenție ajutați aluatul cu puțină apă, făină sau ulei ca să nu se lipească de pereții vasului, în primele 30 de minute, apoi numai deschide-ți capacul, până ce se încheie programul. Între timp ceapa și varza, se curăță, apoi se toacă fideluță, se pun la călit în puțin ulei de măsline, se asezonează de sare și piper măcinat după gustul fiecăruia.


E bine să fie un pic mai picantă compoziția, eventual se poate aduga un pic de chilii;).După ce aluatul, a crescut, se scoate din vasul maținii de pâine, se întinde pe palnșeta de lucru, se taie pătrate mari, pe care se adaugă câte o porție mărinimoasă de varză călită. Vărzările se închid, se pressează bine marginile pentru a nu se desface în timpul prăjirii, eventual se unge marginile cu puțină apă, înainte de a le închide. Se pun la prăjit în baie de ulei. Se prăjesc pe ambele părți, cca. 4 -5 minute, la foc mediu.


Spor și poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Să fie mai sănătoase, se pot coace în cuptor sau în tigaie, fără niciun pic de ulei. Data viitoare, voi testa :D;

2

varza dulce se poate înlocui cu varză murată.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vărzări" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

Panacris 1

25.03.2014, 17:08

Lia, recunosc că e prima oară când mănânc, de preparat nu se pune problema ! Gabi, adică soțul meu, tot pomenea ce ”poloneți” adică vărzări a mâncat în excursiile din copilărie, prin Transilvania, așa că, m-am tot documentat, de vreo 10 ani , până ce am prins curaj să probez și eu Se pare că a fost încântat de rezultat, ceea ce ptr mine e o mare mulțumire

Florentina_Cristina 1

25.03.2014, 18:28

supeeerr

Criss 1

26.03.2014, 10:02

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Varza calita
  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole picanta