Vărzări

de Panacris in Mancaruri de post, 24 Mar 2014 | 9018 vizualizari

 

De mult poftesc la aceste vărzări, adică scoverzi umplute cu varză sau mai bine zis langoși cu varză ;) Bunica și Laura au dat startul la plăcinte, așă că am pus pe Maricica (mașina de pâine!), la treaba ”urâtă”, adică cea de a frământa și a dospi, eu m-am ocupat de partea mai ușoară, prepararea umpluturii etc. Gata cu vorbăraia, spor la treabă;)

 

INGREDIENTE

  • apă cca. 350 ml.,
  • făină albă de grâu 700 g,
  • sare iodată 1 linguriță,
  • zahăr brun 2 lingurițe,
  • ulei de măsline 3 linguri,
  • drojdie uscată Dr. Oetker 1 plic,
  • Pentru umplutură:
  • varză proaspătă cca. 300 g,
  • ceapă verde 2-3 fire,
  • sare iodată,
  • ulei de măsline cca. 2-3 linguri,
  • piper proaspăt măcinat.
  • Pentru prăjit:
  • cca. 500 ml ulei de palmier.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vărzări:

 Maricica, mașina de frământat, copt pâine e ajutorul meu la aluaturi dospite. În recipientul masinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojdia. (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!).Se programeaza aparatul pentru frământat și dospit, care durează 90 de minute. Atenție ajutați aluatul cu puțină apă, făină sau ulei ca să nu se lipească de pereții vasului, în primele 30 de minute, apoi numai deschide-ți capacul, până ce se încheie programul. Între timp ceapa și varza, se curăță, apoi se toacă fideluță, se pun la călit în puțin ulei de măsline, se asezonează de sare și piper măcinat după gustul fiecăruia.

E bine să fie un pic mai picantă compoziția, eventual se poate aduga un pic de chilii;).După ce aluatul, a crescut, se scoate din vasul maținii de pâine, se întinde pe palnșeta de lucru, se taie pătrate mari, pe care se adaugă câte o porție mărinimoasă de varză călită. Vărzările se închid, se pressează bine marginile pentru a nu se desface în timpul prăjirii, eventual se unge marginile cu puțină apă, înainte de a le închide. Se pun la prăjit în baie de ulei. Se prăjesc pe ambele părți, cca. 4 -5 minute, la foc mediu.

Spor și poftă bună!

TIPS-URI

1

Să fie mai sănătoase, se pot coace în cuptor sau în tigaie, fără niciun pic de ulei. Data viitoare, voi testa :D;

2

varza dulce se poate înlocui cu varză murată.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vărzări" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

Panacris 1

25.03.2014, 17:08

Lia, recunosc că e prima oară când mănânc, de preparat nu se pune problema ! Gabi, adică soțul meu, tot pomenea ce ”poloneți” adică vărzări a mâncat în excursiile din copilărie, prin Transilvania, așa că, m-am tot documentat, de vreo 10 ani , până ce am prins curaj să probez și eu Se pare că a fost încântat de rezultat, ceea ce ptr mine e o mare mulțumire

Florentina_Cristina 1

25.03.2014, 18:28

supeeerr

Criss 1

26.03.2014, 10:02

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ghiveci cu morcov si dovlecel